Maedhros Objevitel písmenek
Poeet p?íspivku : 9 Registration date : 18. 08. 09
| Předmět: Maedhros: Tohle (ne)překousneš! Tue Aug 18, 2009 6:04 pm | |
| Tento dopis vznikl ve škole na olympiádě českého jazyka. Psaná forma: nezadáno (jakákoli) Téma: Tohle (ne)překousneš! Tohle (ne)překousneš! Ahoj Lukáši, promiň, že jsem tak dlouho neodepsal a omlouvám se, pokud sis myslel, že jsem se na tebe vybodl. Ne, to ani v nejmenším. Je to prosté, neměl jsem patřičný čas ani náladu. Ta je teď, i když ti píši, pod bodem mrazu, možná ještě o něco hlouběji. V normálním případě bych ti napsal hned, jak bych dostal tvojí zprávu, ale musím tě zklamat, toto není normální případ. Není, jestliže všichni v celé mojí rodině trpí a truchlí, mlčí, chodí po domě skoro bez života, bez emocí – kromě jediné. Bolest. Není to bolest jako taková, kterou známe ze školy, kde se pro naší zábavu na chodbách pereme a mlátíme. V tomto případě je to jakýsi vnitřní pocit, který nás sžírá až z nás nezbude nic. Za chvíli bych o tom mohl napsat i básně, byly by však stejné jako nyní já. Chladné a zcela bez citu. Jestliže by ses rozhodnul přijet na návštěvu, musel bys ihned odejít. Kam by ses podíval, uviděl bys prázdnotu, která zde převládá nad lidskostí. Proto raději nepřemýšlej o žádné návštěvě, alespoň ne v této době. Asi bys chtěl vědět, o čem tu „tlachám“ už téměř polovinu stránky. Tyto na výsost zlé časy nám způsobila veliká ztráta naší babičky. Ta hnusná síla, která si nechává přezdívat Smrt, nám ji vzala a v důsledku tohoto činu se nám v našich srdcích objevila zející díra. Vyčítám si některé okamžiky, kdy jsem babičce nepomohl, mám to snad pokládat za trest? Nevěřím v boha ani v posmrtný život, vlastně nevěřím skoro na nic. Ale věřím, že to babička vidí, že toho lituji. Snad není také smutná. Místo počítače se teď procházím každý den venku. Někdy, když se mi to povede, projdu i celé Šlapanice. Brouzdám sem a tam napříč, po místech, která jsem viděl jen málokdy nebo vůbec. Ani jsem nevěděl, jak je krásné procházet se venku sám. Vítr ti šlehá do tváře a čechrá ti vlasy. Brzy přijdou prázdniny a snad si najdeme čas, abychom si o tom ještě popovídali. Už se těším, až mi přijde tvoje odpověď… | |
|
Enamorandos Admin
Poeet p?íspivku : 476 Age : 38 Záliby : Psaní, hudba, čtení, fotografování, grafika Zaměstnání : studentka Registration date : 25. 08. 08
| Předmět: Re: Maedhros: Tohle (ne)překousneš! Tue Aug 18, 2009 8:17 pm | |
| Smutné, ale hezky napsané. Jen myslím, že bys to určitě dokázal rozepsat ještě víc a víc si s tím vyhrát. | |
|
| Předmět: Re: Maedhros: Tohle (ne)překousneš! Tue Aug 18, 2009 8:55 pm | |
| Nechal jsem to schválně tak. Měli jsme na to hodinu, a po hodině už jsem to nechal tak, jak jsem to měl napsané. Jinak už jsem měl plno nápadů, jak to rozepsat. | |
|
Ragnarok Redaktor veterán
Poeet p?íspivku : 203 Age : 36 Bydliště : Doma. Zaměstnání : Nezákonné. Registration date : 31. 08. 08
| |
| Předmět: Re: Maedhros: Tohle (ne)překousneš! Wed Aug 19, 2009 2:07 pm | |
| Rukopis byl na stránku A4. V kompu napsaný Times New Romans, velikost 12 = půl stránky. | |
|
Nicol Admin
Poeet p?íspivku : 485 Age : 38 Bydliště : v říši snů Záliby : cestování, četba, tvůrčí psaní Registration date : 25. 08. 08
| Předmět: Re: Maedhros: Tohle (ne)překousneš! Sat Aug 22, 2009 1:08 pm | |
| Tak tohle jsem teď číst neměla. V těch pár řádcích jsi mi dokázal připomenout vše, na co jsem se poslední dobou snažila zapomenout. Ale tak to má být. Dobrý text má toto udělat. Mám ale pocit, jako by ten dopis psali dva lidé. Někdo, kým tam uvnitř skutečně jsi a někdo, kým se snažíš být. Snad se pletu, tohle je však můj pocit. Kdyby jsi se vykašlal na nějaká pravidla, předpisy a spisovnost a psal přímo to, co cítíš v srdci, mělo by to větší hloubku. To je však jen můj názor a je jen a jen na tobě, jak se k němu postavíš. | |
|
Sponsored content
| Předmět: Re: Maedhros: Tohle (ne)překousneš! | |
| |
|