World of Stories
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PříjemLatest imagesHledatRegistracePřihlášení

Maedhros: Okno

Goto down 
3 posters
AutorZpráva
Maedhros
Objevitel písmenek
Objevitel písmenek
Maedhros

Male
Poeet p?íspivku : 9
Registration date : 18. 08. 09

Maedhros: Okno Empty
PříspěvekPředmět: Maedhros: Okno   Maedhros: Okno EmptyTue Aug 18, 2009 6:11 pm

Povídka okno vznikla na autorském čtení ve škole. Měli jsme si vybrat obrázek a poté ho "oživit". Já si vybral obrázek obyčejného okna a takto vznikla kratičká povídka.

Okno

Maedhros: Okno Okno

Světlovlasý mladík seděl soustředěně u stolu, přemýšleje nad svým domácím úkolem. Nedokázal však vymyslet nic, co by do něj dokázal napsat. Povzdechl si. Vždy dělal úkoly v pátek, hned, jak přišel ze školy. Pak měl celou sobotu a neděli volnou, nemusel se ničím zatěžovat. Ze soustředění ho vytrhl hlas jeho matky.
„Jimmy! Alespoň projednou přestaň psát ty úkoly a běž se ven vyřádit,“ prosila toužebně.
Celý mrzutý sjel pohledem ke dveřím se skleněnou výplní, ta však byla polepena oblíbenými plakáty. Poté se podle svých možností otočil a zadíval se do okna, to na rozdíl od dveří polepené nebylo. Venku právě sněžilo. Všechny stromy, které viděl, byly zasněžené, i tráva byla pokryta bílým závojem – lidé mu říkali sníh.
V tu chvíli vrazilo do okna sněhová koule tak silně, až to prásklo. Obával se, že je sklo rozbité. Zvedl se ze své oblíbené dřevěné židle a pomalu se došoural k oknu. Vydechl úlevou, když zjistil, jak na tom okno je. Vzal za kliku a otevřel ho, snaživ se vypátrat, kdo poslal tu kanonádu.
Z prvního patra se rovnou ozvala jeho matka. „Co tam provádíš, Jimme?! Neříkala jsem ti snad, abys šel ven se provětrat na vzduch? Ty tvoje pokusy můžeš přeci dělat i venku.“
Jimmy jakoby nevnímal, rozhlížel se svýma modrýma očima po okolí a hledal nezvaného hosta. Rozklepal se jako osika. Chtěl už okno zavřít, aby se ohřál, ale zrovna ho uviděl. Usmál se, kývl na člověka, opřeného o jeden ze stromů a zavřel okno. Během chvilky se převlékl a vylétl rychlostí blesku z pokoje…
Návrat nahoru Goto down
Ragnarok
Redaktor veterán
Redaktor veterán
Ragnarok

Male
Poeet p?íspivku : 203
Zaměstnání : Nezákonné.
Registration date : 31. 08. 08

PříspěvekPředmět: Re: Maedhros: Okno   Maedhros: Okno EmptyWed Aug 19, 2009 2:01 pm

Podobný věci se těžko hodnotěj ... možná sem jedinej ale prostě mi v tom chybí nějakej děj.
Přijde mi to spíš jako popis. :-?
Návrat nahoru Goto down
Maedhros
Objevitel písmenek
Objevitel písmenek
Maedhros

Male
Poeet p?íspivku : 9
Registration date : 18. 08. 09

PříspěvekPředmět: Re: Maedhros: Okno   Maedhros: Okno EmptyWed Aug 19, 2009 2:06 pm

Pravda pravdoucí. Na toto jsme měli půl hodiny a chtěl jsem "zpatlat" jen takový malý děj, který se točí okolo toho okna.
Návrat nahoru Goto down
Nicol
Admin
Admin
Nicol

Female
Poeet p?íspivku : 485
Záliby : cestování, četba, tvůrčí psaní
Registration date : 25. 08. 08

PříspěvekPředmět: Re: Maedhros: Okno   Maedhros: Okno EmptySat Aug 22, 2009 12:56 pm

Nejdříve bych Tě chtěla přivítat mezi námi. Moc ráda vidím, když se na fórum přihlásí nový člen a ještě ke všemu takto přispívá. Vítej. Doufám, že se ti tu bude líbit.
Ale teď už k Tvé povídce. Napsaná je dobře. A musím přiznat, že obrázkem jsi mě mile překvapil... je to moje slabost. Jinak jak řekl Ragnarok, chybí mi u toho takový ten děj. Ale na ty si já potrpím, takže v tomto ohledu nejsem nejspíš příliš objektivní. Během půl hodiny se toho však moc stihnout nedá, zvládl jsi to dobře.
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Maedhros: Okno   Maedhros: Okno Empty

Návrat nahoru Goto down

Maedhros: Okno
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» Maedhros: Dopis - Cabe Bedlam

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
World of Stories :: Literární tvorba :: Mladý žurnalista :: Jednorázovky-