World of Stories
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PříjemLatest imagesHledatRegistracePřihlášení

Maedhros: Dopis - Cabe Bedlam

Goto down 
2 posters
AutorZpráva
Maedhros
Objevitel písmenek
Objevitel písmenek
Maedhros

Male
Poeet p?íspivku : 9
Registration date : 18. 08. 09

Maedhros: Dopis - Cabe Bedlam Empty
PříspěvekPředmět: Maedhros: Dopis - Cabe Bedlam   Maedhros: Dopis - Cabe Bedlam EmptyTue Aug 18, 2009 6:21 pm

Dopis, který vznikl za domácí úlohu. Měli jsme si vybrat svého knižního hrdinu a napsat mu dopis. Jak jsem to vyřešil se svým fantasy hrdinou já, si můžete přečíst.

Dopis - Cabe Bedlam

Ve Šlapanicích dne 28. února 2009

Zdravím tě, Cabe Bedlame,
synu Azranův a vnuku Nathanův. Jestliže držíš tento dopis v rukou a čteš jej, je to dobré znamení, že se pošťák držel mých pokynů, které jsem mu ustanovil, a opět jednou něco správně doručil. Ve vašem světě určitě žádné pošťáky nemáte, ale naši pošťáci by se dali přirovnat k vašim poslům. Nazýváni jsou tito lidé v různých oblastech jinak, avšak účel plní stejný. Nepíši ti však kvůli pošťákům, o tom si můžeme korespondovat jindy. Možná už tušíš, kvůli čemu tě nakonec vyrušuji od tvé každodenní činnosti. Určitě ti muselo přede mnou hodně lidí, jako já, napsat nebo jsem první?
Jak ti určitě došlo, nejsem z tvého světa. Moje teorie je taková, že existuje několik desítek, možná i stovek a tisíců světů, které jsou v různých časových dimenzích. Tyto dimenze se můžou navzájem protnout a tak dojde k tomu, že se můj dopis dostane do tvých rukou. Tvou magii sice neovládám, Bedlame, ale jak vidíš právě ve svých rukou - znám i jiné prostředky.
Tuto techniku zřejmě objevil i muž, jménem Richard A. Knaak, který o tobě a tvém životě napsal až 10 knih. Avšak měly jednu chybu. Vyobrazoval tě tam, jako kdyby si nebyl skutečný, ale jen smyšlený a všechno co jsi udělal, nemělo žádnou hodnotu. Jako kdybys neexistoval. Já ale vím, že jsi skutečný a všechno toto Richard A. Knaak popsal podle pravdy. I to dokazuje – jak bych jinak věděl kde bydlíš? Dopis byl adresovaný na Panství v království Zeleného draka. Jen tak by jsi přece obálku neznámého dopisu neotevřel.
Díky této zajímavé „technice“ se tě můžu zeptat na všechno, co jsem chtěl doteď vědět. Nejdříve ze všeho mě zajímá tvoje moc, Cabe Bedlame! Jak vůbec funguje? Co já vím, je to příjemný pocit, naplněný nespoutanou silou. Magie je prý pokaždé jiná, je to pravda?
Víš, je to jenom přání, které se nikdy nevyplní, ale rád bych, kdyby ano – ocitnout se ve tvém světě by nic nevyvážilo. Jaký by to byl asi zážitek? Procházet se s tebou v Penacles, které je sídlem mocného Gryfa, jednoho z mnoha tvých přátel. Poté nasednout na Temného koně a objevovat tajemství a nástrahy celé Dračí říše. Důležitou zastávkou by bylo Panství - tvoje útočiště. Pozdravit se s tvojí ženou, Gwendolyn Bedlamovou a zahrát si s tvými dětmi nějaké hry, které by však nevyžadovaly žádnou magii.
Přitom vyvstává na povrch další otázka. Je vůbec nějaká možnost, že bych mohl porozumět magii a začít zacházet s kouzly jako tvůj syn? A bylo by vůbec možné mě přijmout do Dračí říše? Sám doufám a věřím, že ano.
Kouzla. Zacházíš s nimi, ale dokážeš mi popsat, jak vypadají? Mají tvar koule, či jsou neviditelná až do té doby, kdy splní svůj účel? Existují kouzla, která se dají rozdělit do různých skupin? Kouzlo je určitě mocný nástroj a také mnohé věci ulehčuje. Tobě stačí teleportovat se z Panství do Penacles a máš po starostech, kdežto my, obyčejní lidé v obyčejném světě, musíme chodit pěšky nebo používat automobily, lodě, letadla a další dopravní prostředky, které nás, lidi – jak bys to řekl ty – „teleportují“ na chtěné místo. Vše, co my lidé používáme, je na dlouhé vysvětlování, takže to bych si rád nechal až na další dopis.
Vím, že tomu asi nemůžeš uvěřit, a plně bych chápal, kdybys například tento dopis odhodil, ale pokud čteš dál, jsem rád.
O čem jsem také uvažoval, tak o návštěvě Zeleného draka. Vyžádat si u něho audienci by byla pro mě čest, na kterou bych asi jen tak nezapomněl. Setkat se s mytologickým zvířetem, které mám z celé fantasy nejradši. A kdyby jen se zvířetem. Věřím, že v tomto úžasném tvoru je určitě něco lidského. Jestliže ne, nedokázal bych si to asi představit. Jen tak si popovídat nebo ho spíše vyzpovídat – jak se draci vyvinuli, jak vůbec žijí, jakým životem. Ještě více mě u nich zajímá jejich kůže, poskládaná ze šupin, drápy, zuby jako nejostřejší dýky na světě. A nejvíce mě zajímá jen jedna věc – oheň. Oheň, jenž přináší smrt a zkázu nebo život a spokojenost. Vychází z jejich tlam a je používaný jako obranný či útočný nástroj – a to vše precizně a bez sebemenších pochyb. Jako kdyby to měli v krvi už odmalička.
Je toho tolik, co bych chtěl vědět, ať už se jedná o Tebe, Zeleného draka, dále Gryfa a Temného koně. Možná ještě více než o Temného koně se zajímám o Shada. Určitě si na něj pamatuješ. Pokud je mi známo, Temný kůň po něm pořád pátrá, jestli se vytratil z vašeho světa úplně a navždy. Osobně si myslím, že po něm nepřestane pátrat nikdy. Vždy se bude muset ujišťovat o jeho smrti.
Svědkem Shadeovy smrti byla princezna – teď už nynější královna – Erini, která ho viděla v severních planinách vaší Dračí říše umírat. U královny Erini bych se taky rád zastavil. Ta, pokud vím, se učila magii od základů – takže přesně tak, jak bych se třeba učil já. Vážně uvažuji, že by mne mohla leccos naučit. Nevím však, jestli by se mnou měla tu trpělivost a vydržela by to. Mohl by ses jí na to zeptat. Erini ale měla jakousi magickou moc už zakořeněnou v sobě. Postupem času už jen záleželo, jak se začne rozvíjet. A já, z obyčejného světa, nemám v sobě ani špetku z toho, co měla ona.
Pokud je to všechno pravda a skutečné, mohu jen obdivovat váš svět. Dračí říše zatím zůstává skryta mému zraku, ale to se možná změní. Já si mezitím aspoň mohu představovat celou Dračí říši. Mohu ji doplnit o nějaké to tajemné zákoutí, které u vás neexistuje. Pak, až to uvidím na vlastní oči, se všechno mé vymyšlené vytratí a zbude jen opravdová Dračí říše plná čarodějů, rytířů, králů a královen a hlavně draků, kteří dělají jméno vašemu světu.
Draci jsou úžasná stvoření. Jejich ryzí síla se nedá s žádnou jinou srovnat. Kdo by se chtěl asi tak postavit drakovi do cesty? A je tu i důkaz, jak jsou si všechny světy mezi sebou tak rozdílné. V Dračí říši se draci mohou proměňovat i do lidské podoby. V jiných světech tomu tak není. Draci jsou jen draci, kteří chrlí ze svých útrob oheň, jenž dokáže ničit i pomáhat, když je třeba. Tebe se už dračí králové pokusili nejednou zabít, že? Nebyly to jen souboje mezi drakem a čarodějem, ale také souboj magií. Magií tak rozdílných, co se týče ras a tak stejných, co se týče Dračí říše.
Je ještě mnoho a mnoho otázek, které bych chtěl, aby byly zodpovězeny. Není však moc času. Věřím, že v Dračí říši by ho bylo dostatek. U nás však ne – čas tady plyne velice rychle, když si zamane. To je na tom asi to nejhorší. Když si užívám, bavím se a chci, aby čas plynul pomalu, plyne naopak rychle, až se nestačím divit, jak to vůbec zvládá. Jinak je to, když chci někdy čas urychlit – pak se vleče, jako kdyby neměl v plánu se nikdy vrátit do starých kolejí.
Doufám, že tě můj dopis potěšil. Pokud jsi stále překvapený, nevadí. Po čase snad pochopíš. Nezapomeň ode mne srdečně pozdravovat tvou rodinu, Gryfa, Temného koně, Zeleného draka a královnu Erini. Hlavně všem nezapomeň říct můj obdiv k nim. Budu také rád, když mi odepíšeš. Jestli nevíš jak, tak se neboj, ty na to určitě přijdeš, Cabe Bedlame – jsi přece jeden z největších čarodějů všech dob! Sám jsem zvědavý za jak dlouhou dobu se v mých rukou ocitne tvůj dopis. Magie a kouzla ti k tomu dopomohou.

S pozdravem Vojtěch Hamerský
Návrat nahoru Goto down
Enamorandos
Admin
Admin
Enamorandos

Female
Poeet p?íspivku : 476
Záliby : Psaní, hudba, čtení, fotografování, grafika
Zaměstnání : studentka
Registration date : 25. 08. 08

PříspěvekPředmět: Re: Maedhros: Dopis - Cabe Bedlam   Maedhros: Dopis - Cabe Bedlam EmptyTue Aug 18, 2009 8:13 pm

Máme nového pisatele, to mě těší. Maedhros: Dopis - Cabe Bedlam 279267 Postavu sice neznám, ale ten nápad mě zaujal, stejně jako tvoje zpracování. Myslím, že Cabe Bedlama by dopis potěšil...
Návrat nahoru Goto down
http://www.bella-paola.blogspot.com
Maedhros
Objevitel písmenek
Objevitel písmenek
Maedhros

Male
Poeet p?íspivku : 9
Registration date : 18. 08. 09

PříspěvekPředmět: Re: Maedhros: Dopis - Cabe Bedlam   Maedhros: Dopis - Cabe Bedlam EmptyTue Aug 18, 2009 8:55 pm

Díky moc. Potěší, když někdo pochválí Wink
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Maedhros: Dopis - Cabe Bedlam   Maedhros: Dopis - Cabe Bedlam Empty

Návrat nahoru Goto down

Maedhros: Dopis - Cabe Bedlam
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» Maedhros: Okno

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
World of Stories :: Literární tvorba :: Mladý žurnalista :: Jednorázovky-
Přejdi na: