Jan měl psa. Ten byl zván Rex.
„ Kde jsi?“ řval pln chmur. Rex byl pryč.
„Ach, kde je ten pes?“
Kol šel pán, co měl hlad, a teď už ví, co chce jíst. Rex byl pryč a on měl zas hlad. A Jan je mlád, co on ví, co má chtít ten muž? Rex je snad též mlád, vždyť ten muž (jen on ví, že jen Bob) ho chce sníst. Teď hop a hop, skok a skok dál, snad psa zří.
Vtom Jan šel ven, dům zamk, pod stůl, co byl sám plast, dal klíč a už jde pryč. Bob se lek, 'á, ten kluk jde sem'. Jan zřel jej, však dnes chce jen psa. Jde dál. A Bob s ním. Co Jan krok, to Bob skok, však Bob šel od něj dál a Jan byl div sám. Chtěl zřít psa a jít zpět, však teď on ne a ne znát chuť, co jen Bob na psa má.Vtom Rex, ten pes, jde k nim, nos mu zrud´!
„ To je krev!“
Jan má strach, Rex je na tom zle. Bob má též strach.
„Ten pes je fuj a já jej chci moc jíst. Mám chtít psa či ne?“
Už má svůj plán.
Bouch a bác! Jan spad. Rex zas hop, hop a skok, už je pryč. Jan snad spí, kdo to ví, však Bob jde dál. Vtom je tu zas ten pes Rex.
Bob dí: „Jen teď zas mám svůj čas!“ a jde.
Rex chce pryč, když ta dlaň jej zle jme.
V tom muž křik´: „Au , au! Co to je? Krev, má krev. Fuj, co to, pse, je? Nech mě, au,au….Kop a bum. “
A bác , je tu přec můj pán Jan. Jan měl šok, ale měl psa moc rád. Rex, můj Rex!
Rex už ví, chlap Bob, co po něm zle chňap, je zlý, Jan jej má rád.
„Tak už se mnou zas pojď,“ řek Jan.
Rex už je sám rád a jde dom s ním. Ten chlap byl zlý. A dnes asi zas má jen hlad. Co si dá? Dal by si rum či psa. Má jen hlad a už ví, Jan psa má, ale ne a ne mu ho péct či jíst dát.
Co zlý chlap Bob na svůj hlad dnes si dá? Kde dnes má spát?
originál na http://laccacheletemps.asp2.cz