World of Stories
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PříjemLatest imagesHledatRegistracePřihlášení

Herynka - Hlouposti

Goto down 
+5
Enamorandos
Oli
Alessandra
Nicol
Herynka
9 posters
AutorZpráva
Herynka
Objevitel písmenek
Objevitel písmenek
Herynka

Female
Poeet p?íspivku : 27
Záliby : Golf a WoW
Registration date : 30. 08. 08

Herynka - Hlouposti Empty
PříspěvekPředmět: Herynka - Hlouposti   Herynka - Hlouposti EmptyMon Sep 15, 2008 9:22 pm

Zpověď idiota

Herynka - Hlouposti Hope

Jmenuji se Tom Lancy a je mi třiatřicet let. To nejdůležitější, co o mně musíte vědět je to, že jsem idiot. Tedy myslím. Každý mi to říká. Tom Lancy, znáte ho? A když se ho ten druhý zeptá, kdo že to je, jestli by ho onen tazatel mohl trochu blíže popsat, řekne jen to slovo. Idiot. Pracuji v jedné nadnárodní firmě. Na pozici obsluhy kávovaru. Myslím si, že moje funkce není o nic zanedbatelnější než funkce třeba takového generálního ředitele. No vážně. Co dělá generální ředitel? Sedí a něco pořád ťuká do počítače. Co dělám já? Já sedím vedle kávovaru a když někdo dostane chuť na kafe, vstanu a naleji mu ho. Beze mě by si museli ostatní zmáčknout příslušné čudlíčky sami. No a povězte - kdo umí lépe mačkat čudlíčky než já? Když jsem začínal, mačkal jsem je jako každý obyčejný smrtelník. Prostě přijdete a chcete jedno laté. A co uděláte? Zmáčknete čudlík u nápisu laté. Jenže ho zmáčknete tak tvrdě a dlouze - prostě na první pohled jde vidět, že nemáte s mačkáním čudlíků žádné zkušenosti. Dlouho, předlouho mi trvalo najít tu správou techniku, ale nebojte, už ji znám. Chce to prst pořádně procvičit, to víte, mačkání čudlíků je tuze náročná a specifická věc. Potom se zlehka, tak na jednu dvě vteřiny čudlíku dotknete, jakoby ho něžně pohladíte, potom prst tak na tři vteřiny dáte pryč a uděláte ten výpad - pojmenoval jsem ho po mně. Cítíte ten chladný a příjemný povrch a stlačíte čudlík až na maximum, až bez jakéhokoliv odporu kávovar vydá váš oblíbený nápoj. Vážně, no povězte, kolik obsluhovačů kávovaru tohle umí? Na celém světě se podle mě nenajde žádný. Je to tuze namáhavá a záslužná práce, kterou hned tak někdo neocení, protože každý nevzdělanec si samozřejmě myslí, že stačí jenom zmáčknout čudlík naprosto netechnicky, naprosto hloupě a fádně a přístroj vám vydá úplně stejnou kávu. Několikrát jsem na tuto zkušenost upozorňoval vedoucího, ale ten jen odvětil, že jsem naprostý idiot a absolutně si mě nevšímal. Ale, pryč od práce. Co kdybychom zabrousili k mým koníčkům? Rozhodně mě baví obsluhování kávovaru, to nepopiratelně, však mám také koníčka dalšího. Moc rád čtu závěrečné titulky u filmů. Často si kupuji nové filmy a přetáčím je úplně na konec, kde si vychutnám titulky od začátku až do konce. Lidé si při zjištění této skutečnosti ťukají na čelo a co že o mně praví? To je ale idiot. Ale já si to nemyslím. Uvědomte si, kolik na tom filmu dělalo lidí. Co třeba ta blondýnka, kterou potkáváte každé ráno v autobuse? Nezdá se vám, že má kruhy pod očima? No ano, pracuje ve střižně - vybírá ty nejlepší momenty z filmu a dává pryč ty nudné, nad kterými bychom my, diváci, zívali nudou. Kolik je tam záběrů? Tisíce? Desetitisíce? No ano, a na tolik záběrů jsou tam tři lidé. Pracují do noci, mají mizerný plat a čeho se dočkají? Miniaturní pětivteřinové zmínky na konci filmu, kdy už ho má většina lidí dávno vypnutý. Já si ale všímám těhle lidí - vím, že na tom filmu udělali mnohem víc práce, než kdejaká hlavní nafoukaná herečka.

Jak už jsem říkal, mé jméno je Tom Lancy a je mi třiatřicet let. Doktoři mi před půl rokem zjistili zhoubný rakovinový nádor. Lidé na to neříkají nic, protože jsou mnohem více zaslepeni skutečností, že jsem idiot. Jen idiot si čte jména neznámých lidí, kteří nejsou ničím známí, zabývá se tak idiotskou věcí jako je zmáčknutí knoflíku u kávovaru anebo čtením etiket u kečupu. Takový idiot, který se nezajímá o peníze, o slávu a o dobré jméno. Jak už jsem říkal, nevím jestli jsem idiot nebo ne. Jsem prostě Tom a snažím se vidět zajímavé ve všem, protože všechno s něčím souvisí, naopak ale nikdy nepochopím s čím souvisí milionové konto a velký barák. Zbývá mi asi měsíc života, asi ho strávím sbíráním samolepek od banánů, nebo něčím jiným, co by kdokoli označil jako idiotské. Nevím, kdo mi přijde na pohřeb. Nevím, jestli si na mě vůbec lidé vzpomenou. Možná si prostě jen řeknou, Tom Lancy, jo, to byl ten idiot. On umřel? Škoda, ale stejnak byl divný. Ale stejnak ... co by si svět bez takových idiotů počal, no řekněte?

Naposledy upravil Herynka dne Tue Sep 30, 2008 9:59 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
Nicol
Admin
Admin
Nicol

Female
Poeet p?íspivku : 485
Záliby : cestování, četba, tvůrčí psaní
Registration date : 25. 08. 08

PříspěvekPředmět: Re: Herynka - Hlouposti   Herynka - Hlouposti EmptyMon Sep 15, 2008 10:23 pm

Tak teď mi došla slova... je to zajímavý příběh, zajímavý styl a člověk by se nad ním měl skutečně zamyslet. Těším se na další.
Návrat nahoru Goto down
Alessandra
Redaktor veterán
Redaktor veterán
Alessandra

Female
Poeet p?íspivku : 172
Záliby : Tanec, četba, The Sims2, přátelé, psaní
Registration date : 28. 08. 08

PříspěvekPředmět: Re: Herynka - Hlouposti   Herynka - Hlouposti EmptyMon Sep 15, 2008 10:46 pm

Shocked to bylo husté........nechceš mi napsat maturitní slohovku?? nějako už teď netušim co psát a o mě to čeká až za 8 nebo 9??? měsícu Laughing
Návrat nahoru Goto down
Herynka
Objevitel písmenek
Objevitel písmenek
Herynka

Female

PříspěvekPředmět: Re: Herynka - Hlouposti   Herynka - Hlouposti EmptyThu Sep 18, 2008 7:41 pm

Nicol - díky za hezká slova, no právě, původně jsem z něho chtěla udělat doopravdového idiota ale nakonec mi to nedalo abych to tak trochu nezmoralizovala Herynka - Hlouposti 889795

Alessandra - což o to, klidně hned, ale obávám se o zdraví profesorů (těžší infarkty..) Herynka - Hlouposti 965918

Tak a teď něco, co jsem splácala při vyučování Herynka - Hlouposti 520213 Je to něco na způsob psané koláže, ale ne tak doslova, protože jsem přeci jen chtěla, aby to mělo nějakou hlavu a patu. Herynka - Hlouposti 557218

LES

Herynka - Hlouposti Dark_Forrest_by_SteOS

Slunce vychází nad lesem.
"Poběž, dokážeme to, utečeme mu!"
Zpěv ptáků se ozývá ze všech stran.
"Slyšel si to? Myslíš, že je to on?"
Srnka si uprostřed mýtinky čistí srst.
"Mysleli jste, že mi utečete?"

Slunce už je téměř ve své každodenní pozici.
"Prosím, nechte nás být."
Z lesa poplašeně vylétlo hejno vran a s hlasitým krákotem letí pryč.
"Nikdy jste sem neměli chodit. Vy víte, co se stane s tím, kdo vkročí do mýho lesa?"
Zmije se nenápadně plížila lesním podrostem. Čekajíc. Kořist se dřív nebo později objeví.
"My nic nevěděli, přísah..."

Hladina křišťálového jezírka se na chvíli zčeřila. Jen bílá ruka do ní zůstala ponořena. To mladé dívce patřila. Té, jenž po ráně nožem skonala.

Naposledy upravil Herynka dne Tue Sep 30, 2008 9:59 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
Oli
Luštitel abecedy
Luštitel abecedy
Oli

Female
Poeet p?íspivku : 198
Záliby : Notebook, chození se psy, malování a moje nejlepší přátelé
Registration date : 29. 08. 08

PříspěvekPředmět: Re: Herynka - Hlouposti   Herynka - Hlouposti EmptyThu Sep 18, 2008 8:50 pm

Pěkné, sakra už nemám co psát Laughing No prostě super Laughing Very Happy
Návrat nahoru Goto down
Nicol
Admin
Admin
Nicol

Female
Poeet p?íspivku : 485
Záliby : cestování, četba, tvůrčí psaní

PříspěvekPředmět: Re: Herynka - Hlouposti   Herynka - Hlouposti EmptyThu Sep 18, 2008 9:07 pm

Trošičku drastické. Trošku nezvyklé. Zajímavý styl, ale musím přiznat, raději mám ty klasické sáhodlouhé texty. Rozhodně ale originální.
Návrat nahoru Goto down
Enamorandos
Admin
Admin
Enamorandos

Female
Poeet p?íspivku : 476
Záliby : Psaní, hudba, čtení, fotografování, grafika
Zaměstnání : studentka

PříspěvekPředmět: Re: Herynka - Hlouposti   Herynka - Hlouposti EmptyFri Sep 19, 2008 9:27 am

Zpověď idiota - tak to je opravdu povedené. Herynka - Hlouposti 346807 Než přišel ten druhý odstavec, docela jsem se i bavila, ale potom asi člověk musí trochu zvážnit, protože na tom je vážně něco pravdy.

Les - na básničky moc nejsem, takže je ani nedokážu zhodnotit, ale souhlasím s Nicol, že je to originální. Herynka - Hlouposti 279267
Návrat nahoru Goto down
http://www.bella-paola.blogspot.com
Kyra
Objevitel písmenek
Objevitel písmenek
Kyra

Poeet p?íspivku : 12
Registration date : 06. 10. 08

PříspěvekPředmět: Re: Herynka - Hlouposti   Herynka - Hlouposti EmptyTue Oct 07, 2008 10:41 pm

Úplne súhlasím s ostatnými! Spoveď idiota je úplne prepracovaná super vec. Ja vedieť tak písať, tak som šťastná. Detailné, duchaplné, krásne aj smutné. Super!!! Shocked Shocked
Návrat nahoru Goto down
http://golden-spirit.blog.cz/
Maťulka
Redaktor veterán
Redaktor veterán
Maťulka

Female
Poeet p?íspivku : 87
Záliby : Ráda rajtuju na koníkách!!!!

PříspěvekPředmět: Re: Herynka - Hlouposti   Herynka - Hlouposti EmptyWed Oct 08, 2008 7:58 am

Zpověď idiota- tak to je fakt krásné úplně jsi mi vyrazila dech, kam na ty nápady chodíš Smile
Les- Tak tady nevím moc tomu nerozumím, ale je to pěkné Smile
Návrat nahoru Goto down
Baldeus
Objevitel písmenek
Objevitel písmenek
Baldeus

Male
Poeet p?íspivku : 91
Záliby : Psaní podprůměrných povídek, četba, sebeobrana, PC hry, filmy... jsem muž mnoha zájmů a kvalit =D
Zaměstnání : Chudý študent
Registration date : 19. 10. 08

PříspěvekPředmět: Re: Herynka - Hlouposti   Herynka - Hlouposti EmptySun Oct 19, 2008 9:12 pm

Zpověď idiota- při čtení jsem si vzpomněl na Růži pro Algernon... tam byl podobný námět. Tedy trochu.
Jinak moc dobrý, hezky se to četlo.
Návrat nahoru Goto down
http://divokepaze.pise.cz/
MaryLove
Objevitel písmenek
Objevitel písmenek
MaryLove

Female
Poeet p?íspivku : 57

PříspěvekPředmět: Re: Herynka - Hlouposti   Herynka - Hlouposti EmptyMon Oct 20, 2008 7:31 pm

Ta Zpověď idiota se ti vážně povedla Smile
Návrat nahoru Goto down
Herynka
Objevitel písmenek
Objevitel písmenek
Herynka

Female

PříspěvekPředmět: Re: Herynka - Hlouposti   Herynka - Hlouposti EmptyFri Dec 19, 2008 9:15 pm

Ahoj, dnes nemám na psaní vůbec čas, tak jen přidávám školní slohovku na zadané téma. Dle mého je to slabší kousek, nicméně češtinářce se líbil tak snad se alespoň trošičku zalíbí i vám (doufám...). Herynka - Hlouposti 557218

Mé memoáry ze studentských let

Herynka - Hlouposti Sleeping_by_Buddha_for_Mary

Ke škole jsem vždycky měla vlažný, ne-li čistě negativní vztah, ať už šlo o školu myšleno konkrétně - tedy o budovu postavenou z cihel, kamení a nevím čeho ještě, či o školu ve významu obecném, ve významu zahrnujícím otravné kantory, nepotřebné informace a pubescentní spolužáky. Nicméně společnost tuto dle mého naprosto zbytečnou věc prosazovala, a pokud jste si v budoucnu chtěli koupit chleba bez návštěvy úřadu, museli jste ji pravidelně navštěvovat.
Abych ale nebyla ke škole neupřímná, jedna věc se jí upřít nedá – nikde se tak dobře nevyspíte, až na svoji vlastní postel, pochopitelně. Jak ráda teď s postupem let vzpomínám na ukolébavky tvořené z mocnin, čisté uspávací tóny, vycházející z úst češtinářky nebo opojné výpary, jež se táhly spolu s naším fyzikářem a které dokázaly uspat i toho největšího nespavce. Pravda, probuzení už nebývalo tak sladké, většinou ihned po něm následovalo ústní přezkoušení nebo čistá koule, ale i tak to stálo za to.
Postupem času se mé spací dovednosti vylepšovaly, až jsem byla schopná v polospánku chodit po chodbě. Jednou jsem se takhle vlekla na hodinu fyziky, zdeptaná již představou proplešatělého fyzikáře, navíc dnes zajisté roztáhne ústa do širokého úsměvu, vycení zuby, které toho pamatují víc než leckterý válečný veterán a zajisté žijí pořád v domnění, že jsme pod nadvládou komunistů (možná i proto neviděly od revoluce zubaře) a prohlásí : „Co kdybychom si napsali takovou menší prověrku?“ Nečeká na odpověď, což je dle mého silné potlačení základních lidských demokratických svobod, i když pokud se to vezme kolem a kolem, je alarmujícím potlačováním lidských práv celá devítiletá povinná školní docházka, a už nám diktuje první otázku.
Ksakru, zase jsem odbočila od té úžasné historky, kterou vám musím převyprávět. Jdu po chodbě, oči zavřené, nahrbená pod tíhou školního batohu, pomalu kladu jednu nohu před druhou, když tu si o něco narazím palec. S mlasknutím pootevřu oko. Schody, ó schody – tak nenáviděná část budovy. Člověk je nemůže vyjít, aniž by přitom spal. Zoufale hypnotizuji první schod a přebírám všechny možné varianty, které by šly použít v praxi, když mne předejdou dvě spolužačky, přesně ty typy, které by chtěl mít každý rodič doma. O hodinách si nepovídají, dávají pozor, o přestávkách se učí, doma se učí, při jídle se učí, když jdou spát, dávají si do uší sluchátka a pouštějí si anglická slovíčka, aby jim to nalezlo při spánku do hlavy. Zkrátka mě předběhnou a už si to štrádují po schodech nahoru. Když můžou ony, proč ne já, bleskne mi hlavou a ve značně pomalejším tempu se pouštím za nimi. Najednou slyším ránu, víte co myslím, ránu poloprázdné lahve dopadající na spolužaččin krk. Nepřišlo mi to zrovna vtipné, ale asi nemám dostatečně vyvinutý smysl pro humor, jelikož spolužák, který flašku tak přesně hodil, se mohl smíchy udusit. Nakonec z toho vyvázl jen s třídní důtkou, kamarádka nosila nějaký čas hrozně legrační bílý kornout kolem krku, ten jak nosí psi a ještě ke všemu dostala čokoládu. No nebrali byste to? Však jsem se mnohokrát poté pokoušela stát se cílem nějaké další letící flašky, bohužel pro mne se daný spolužák rozhodl vyměnit flašky za pěsti, další roky jsme si s ním tedy užili vylomeniny jako rozseknutá hlava (to když se spolužák křehčí stavby těla zrovna zdržoval v oblasti dveří), vytopení třídy (myslel to dobře, všude zprávy o vysychání jezer, tak chtěl naši třídu zapojit do této problematiky a to nejaktivněji, jak jen bylo možné), zdemolování poloviny lavic a židlí - a to prosím pěkně necelý měsíc po jejich obdržení
V tomto ohledu jsme si na nudu stěžovat rozhodně nemohli.Když nad tím tak přemýšlím, zase tak špatná škola není. No ano – ač to přiznávám nerada, na začátku povídky jsem trochu přeháněla. Rozhodně jsem školu nedokončila před několika lety, vlastně budu ráda, pokud se vůbec dostanu do prváku. Škola není vůbec špatná. Stačí tam přijít, posadit se, na pět hodin vypnout vnímání, občas něco napsat, méně častěji něco navykládat učiteli a tvářit se přitom, že ten hloupější z nás dvou je tady on, nikoliv já a snažit se při tom nepřijít k újmě na zdraví, jak fyzickém, tak psychickém (obzvláště ve druhém případě je to občas těžší, než by se mohlo zdát). Ach, budiž požehnané všechny dny ve škole strávené.
Může mi někdo prosím připomenout, čím začínal první odstavec?
Návrat nahoru Goto down
Maťulka
Redaktor veterán
Redaktor veterán
Maťulka

Female
Poeet p?íspivku : 87
Záliby : Ráda rajtuju na koníkách!!!!

PříspěvekPředmět: Re: Herynka - Hlouposti   Herynka - Hlouposti EmptySat Dec 20, 2008 11:51 am

Fakt dobrý Hery Herynka - Hlouposti 15346 Úplně jsi mi připoměla naší školu...
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Herynka - Hlouposti   Herynka - Hlouposti Empty

Návrat nahoru Goto down

Herynka - Hlouposti
Strana 1 z 1

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
World of Stories :: Literární tvorba :: Mladý žurnalista :: Jednorázovky-
Přejdi na: