World of Stories
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PříjemLatest imagesHledatRegistracePřihlášení

Příběh

Goto down 
+6
Oli
Trix
Nicol
Ragnarok
Alessandra
Enamorandos
10 posters
Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AutorZpráva
Alessandra
Redaktor veterán
Redaktor veterán
Alessandra

Female
Poeet p?íspivku : 172
Záliby : Tanec, četba, The Sims2, přátelé, psaní
Registration date : 28. 08. 08

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptySat Sep 20, 2008 11:52 pm

Simby tak jdete na oběd?* usměje se na ni a když Simby přikývne usměje se* tak jdeme spolu nebaví mě obědvat samotnou* zasměje se a pokračují v cestě směr jídelna spolu. * Jak bylo v praci?* Nadhodí něco ke konverzaci. A dál kráčí k jídelně. Když už jsou u jídelny všimne si v pozadí vysoké kráčející mužské postavy kterou jakoby znala* Kdo to je????* hlavou ukáže směrem k muži v kabátě když si vzpomene že ho viděla předchozí večer u klubu.
Návrat nahoru Goto down
Oli
Luštitel abecedy
Luštitel abecedy
Oli

Female
Poeet p?íspivku : 198
Záliby : Notebook, chození se psy, malování a moje nejlepší přátelé
Registration date : 29. 08. 08

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptySun Sep 21, 2008 8:51 am

" To by měl být ten, no ten, Vincent." Chodí do klubu, podle mě je spíše podivím, objednává si pořád to samé." Simby se koukla na Vincenta, který též mířil do jídelny. Ohlédla se a uviděla známou postavu: " Mouchu, " zavolala na postávajícího muže u jídelny.
"Pane Mouchu, obraz Vám dám dneska ve dvě, teď jdu na oběd. " Mouch k ní přišel a souhlasil. Nezapomněl dodat, že se moc na ten obraz těší. Simby se na něho usmála tím nejlíbeznějším úsměvem a rozloučila se s ním. " No, Alexis, je to Vincent a do klubu chodí docela často. Objednává si to samé a prý má psa. Jednou mi to totiž říkal, jeden barma, který měl tenkrát službu. Od té chvíle si prý dává pozor. Dneska mám službu já, takže ti třeba něco zítra řeknu, " dořekla a šibalsky se na Simby usmála. To už otevíraly dveře jídelny.
Návrat nahoru Goto down
Adrian
Objevitel písmenek
Objevitel písmenek

Poeet p?íspivku : 8
Registration date : 11. 09. 08

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyMon Sep 22, 2008 6:49 pm

Vykoukne z kuchyně aby se podíval kdo to přišel. Spočítá kolik lidí se usadilo a hned přidá plyn u plotny aby byla polévka opět horká a aby ji mohl hned nabídnout. Poté se odebere z kuchyně do jídelny k hostům, podá jim denní nabídku, a se slovy, "dáte si polévku obě dvě dámy?" si zapíše jejich odpověď, a vrátí se do kuchyně aby již horkou polévku mohl rozlít do misek a pečlivě ozdobit petrželkou. Pak ji odnesedívkám ke stolu spolu se slánkou a pepřenkou aby si každý mohl dochutit podle svého gusta a s úsměvem jim popřeje dobrou chuť, přičemž se snaží působit co nejvstřícněji. Okamžitě si bere objednávky na druhý chod a vrací se do kuchyně aby mohl začít připravovat a zdobit co nejpečlivěji mu to půjde. Když už po dlouhé době někdo konečně zavítal do jeho jídelny tak mu musí dokázat že to nebyla chyba.
Návrat nahoru Goto down
Nicol
Admin
Admin
Nicol

Female
Poeet p?íspivku : 485
Záliby : cestování, četba, tvůrčí psaní
Registration date : 25. 08. 08

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyMon Sep 22, 2008 9:53 pm

Sotva se vrátili zpátky do hotelu, opět se zavrtal do svých papírů.
„Půjdu se…“ ani nemusela dokončovat větu. Bylo to zbytečné. Nevnímal ji. Vešla do koupelny, tiše za sebou zavřela dveře, otočila klíčem a pustila kohoutek. Voda ve vaně pomalu stoupala. Malou místností se začala rozlévat pára. Svlékla se a opatrně vlezla do dovnitř. Ponořila hlavu pod vodu. Bylo by to tak snadné… Kdyby se jen párkrát nenadechla… Dost! Už na to nechtěla myslet. Otevřela oči a zadívala se do stropu. Špičkami se odrazila ode kraje, vysunula hlavu až na okraj vany a zhluboka se nadechla. Skoro hodinu takhle ležela a přemýšlela nad tou drobounkou tvářičkou. Tak moc si ji ještě přála potkat. Pak si vzpomněla na Adele. Jak asi vypadá? Tolik svou neteř milovala. Vzpomene si na ni vůbec? Ne, to je hloupost. Vždyť tenkrát byla tak maličká! Bylo jí sotva pár týdnů, když ji Maikke viděla poprvé a taky naposledy. Voda už byla studená, když se rozhodla vylézt. Oblékla se do bílého kostýmku a pečlivě se upravila. Z kosmetického kufříku pak vytáhla pečlivě ukrytou krabičku. V tom okamžiku jí se opět vybavila ta malá uplakaná tvářička se zvědavými očky. Milovala děti. Vždycky si přála velkou rodinu, ale představa, že by ji měla s Victorem… Ne, to by nikdy nedopustila. Nikdy by nepřivedla na svět dítě do prostředí, ve kterém žila. Nikdy by nepřipustila, aby se Victor stal otcem. Zadívala se na svůj odraz v zrcadle a pak polkla jeden z drobných bílých prášků.
Bylo pro ni vysvobozením, když navrhnul oběd v místním klubu. Vlastně to jen pronesl. Žádné námitky by jí stejně nebyly co platné. Za čtvrt hodiny tedy seděla u jednoho ze stolů v klubu Azyl. Na toto místo měla tolik krásných vzpomínek, ale všechny je převyšovala jen ta jedna. Vzpomínka na to, jak tady před pěti lety stála ve svatebních šatech. Změnilo se to tu. Kdysi to tu nebývalo tak nóbl.

Naposledy upravil Nicol dne Sat Sep 27, 2008 12:46 am, celkově upraveno 2 krát
Návrat nahoru Goto down
Enamorandos
Admin
Admin
Enamorandos

Female
Poeet p?íspivku : 476
Záliby : Psaní, hudba, čtení, fotografování, grafika
Zaměstnání : studentka

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyThu Sep 25, 2008 3:05 pm

Bylo chvíli po poledni a ona už netrpělivě v knihovně poklepávala nohou na zem a čekala, až odejde poslední zákazník a bude moci na oběd zavřít. Nic podobného snad v životě nezažila, dřív se spíše modlila, aby lidé chodili a přinášeli jí tak peníze, ale teď to bylo přesně naopak. Pohledem už je vyprovázela ven a s každým dalším se loučila s větším úsměvem. Když odešel poslední zákazník, rychle vzala ze stolu kabelku a vydala se ven. Zavřela knihovnu a na dveře přilepila cedulku s nápisem "Přestávka na oběd". Cestou k hotelu skoro běžela, přestože to naštěstí měla jen přes ulici. Než vešla do recepce, ještě se zastavila a trochu vydýchala. Když vešla dovnitř, trochu se zarazila. Na to, jak vypadal zvenku, byl uvnitř docela útulný a hezký. Hosté tu proudili dovnitř a ven a kolem některých pobíhali poslíčci se zavazadly. Takový ruch by tu v poledne nečekala.
Přestala se rozhlížet a zamířila rovnou k sympaticky vyhlížejícímu mladíkovi stojícímu za recepcí. Čím blíž byla, tím více se jí klepala kolena. Tolik si přála, aby tu Maikke byla, aby ji konečně po tolika letech mohla obejmout a ujistit se, že je v pořádku.
Došla k přepážce a položila si dlaně na chladný mramor, aby se trochu uklidnila.
"Dobrý den, jak vám mohu pomoci?" Mladík se na ni usmál a to jí znovu ubralo na nervozitě.
"Dobrý den. Já...chtěla bych se zeptat na jeden manželský pár. Měli by u vás být ubytováni," začala a modlila se, aby v tom nebyl problém.
"Ale jistě, jen mi řekněte jméno."
Usmála se a úlevou si oddychla. "Děkuji. To jméno je,...." zapátrala v paměti. "Renardovi, ano, Renardovi."
Mladík si ji změřil trochu podezíravým pohledem, ale pak jméno zapsal do počítače. "Ano, jsou tu ubytováni, už dva dny. Mají pokoj číslo 317."
Dva dny... "Děkuji vám." Vydala se k výtahům a nechala se vyvézt do patra, do kterého ji recepční nasměroval. Došla až ke dveřím, na kterých byla přidělána cedulka s číslem 317 a roztřesenou rukou zaklepala. Chvíli čekala, a když se nic neozývalo, zaklepala znovu, přestože tušila, že zbytečně. Ani poté nikdo neotevřel a tak se smutně vrátila do haly a chtěla odejít. Pak ji ale napadlo, že by mohla nechat Maikke alespoň vzkaz. Sedla si k jednomu stolku, vytáhla z kabelky papír a tužku a pustila se do psaní.

Maikke, moje drahá sestro... Vlastně nevím, co ti napsat, protože jsem z toho, že jsi zase doma, úplně vedle. Proč jsi se neozvala? Nevadí, hlavní je, že já jsem tě našla a ze srdce věřím, že se brzy potkáme. Celá ta léta na tebe s maminkou myslíme a doufáme, že jsi živá, zdravá a šťastná. Ozvi se prosím, až si přečteš tento vzkaz, nemůžeme se tě dočkat. Tvoje sestra, Desirae.

Vzala lístek do ruky, vrátila se k pokoji a vsunula ho pod zavřené dveře. "Brzy nashledanou, Maikke."
Návrat nahoru Goto down
http://www.bella-paola.blogspot.com
Nicol
Admin
Admin
Nicol

Female

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyThu Sep 25, 2008 4:12 pm

Zastavil se u recepce a vyzvedl si několik obálek a papírků se vzkazy. Maikke zatím stála opodál a sledovala ruch okolo sebe. Ještě alespoň chvíli chtěla vnímat ten šum, přítomnost lidí a necítit se tak osamělá.
„Jdeme!“ štěkl tiše. Ani si nevšimla, že se vrátil. Překvapeně na něj pohlédla. Výraz v jeho tváři se za tu chvíli tolik změnil! Podvědomě cítila, že se něco děje, ale nedokázala zjistit co.
„Tak sebou sakra pohni!“ Postrčil ji před sebe a rozhlížel se po hale. Tohle by si normálně nedovolil. Když došli k pokoji, prudce rozrazil jeho dveře a vtlačil ji dovnitř. Sledovala jej s děsem v očích a hledala místo, kam by se před ním dokázala schovat. Zabouchl dveře a k něčemu se sehnul. Na jeho tváři se objevil povýšenecký škleb. Bavil se pohledem na ni. Na to, jak zoufale těká očima mezi papírem v jeho dlani a dveřmi do koupelny.
„Tam se nedostaneš.“ Řekl potěšeně a popošel k nim.
„Stejně jako tvoje povedená sestřička k tobě.“ Usmál se a začal pomaličku trhat Desiraein vzkaz.
„Desirae?“ Pochopila a vrhla se k Victorovi ve snaze vyrvat mu jej z rukou.
„Victore! Ne!“
„Jsou jak švábi! Celá ta tvá zatracená rodinka. Nic než švábi, otravný hmyz, který je třeba zašlápnout.“ Vesele se smál. Její bolest mu dělala dobře. Miloval její zoufalství, to jak se při tom tvářila.
„Je to má rodina! Jsem stejná jako ony!“
„Ne!… Ty jsi moje žena.“ Jeho hlas už byl slyšet i na chodbu. Nekontroloval se. Byl až příliš vzrušený na to, aby něco takového dokázal. Zakroutila hlavou.
„Jsem jen tvůj majetek, ale nikdy nebudu tvoje žena.“ Pokusila se kolem něj projít a dostat se ke dveřím z pokoje. Chytil ji pod krkem a mrštil s ní o dveře. Snažila se nahmatat kliku. Otáčela s ní, ale on jí jen před očima zamával klíčkem.
„Hledáš něco?“
„Victore pust mě ven! Nech mě jít za nimi, prosím.“ Ani slzy v jejích očích ho nedokázaly obměkčit.
„Sbal se! Jedeme domů.“
„Ne.“ Sykla bolestí, když ji svou pravačkou udeřil do obličeje a ze rtu se spustil slabý pramínek krve.
„I ta tvá špinavá sestra už má dítě. Teď mi dáš syna ty!“
Návrat nahoru Goto down
Enamorandos
Admin
Admin
Enamorandos

Female

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyFri Sep 26, 2008 2:02 pm

Přečkala v knihovně zbytek doby až do zavření a snažila se nad tím pořád nepřemýšlet. Šlo to ale tak strašně těžko, když věděla, že Maikke je jen kousíček od ní a ona se s ní nemůže setkat, protože tomu zřejmě osud prozatím nechce. Ona se ale rozhodla, že ho trošku popostrčí a proto si řekla, že dnes zavře o něco dřív a znovu se vydá do hotelu.
Ještě zbývalo asi čtvrt hodiny, když náhodou nakoukla do okna a zahlédla na ulici manželský pár, který mířil k hotelu. Přestože to byly už čtyři roky, co se viděly naposledy, poznala ji okamžitě. Ta postava, vlasy, chůze, nic z toho se nezměnilo. Jen ta vizáž a oblečení ji trochu mátlo, takhle svoji sestru neznala. V jejím výrazu neviděla nic z toho, co bylo pro Maikke typické, jen skrývaný smutek a jakousi smířenost.
Se sebezapřením protrpěla těch pár minut, než mohla konečně nadobro zavřít knihovnu a vydat se znovu do hotelu. Teď už měla jistotu, že jsou v pokoji, protože od doby, kdy vešli do hotelu, nepřetržitě sledovala vchod a tak by jí jistě neuniklo, kdyby se rozhodli zase odejít. Čím blíže byla jejich pokoji, tím rychleji šla, nemohla se dočkat setkání. Když vystoupila z výtahu a vstoupila na chodbu, do které ústil jejich pokoj, zarazil ji tlumený křik. Zakroutila hlavou nad tím, jací jsou někteří muži hrubiáni a došlo až ke dveřím do pokoje. V tu chvíli však zjistila, že křik přichází právě odtud. Neměla v úmyslu tam stát a poslouchat, ale to, co slyšela, ji přikovalo k zemi, že se nemohla ani pohnout.
„Jsou jak švábi! Celá ta tvá zatracená rodinka. Nic než švábi, otravný hmyz, který je třeba zašlápnout.“ Vesele se smál.
„Je to má rodina! Jsem stejná jako ony!“
„Ne!… Ty jsi moje žena.“
„Jsem jen tvůj majetek, ale nikdy nebudu tvoje žena.“

Zřetelně poznávala hlas své sestry a nemohla věřit svým uším. Pak se ozval dutý náraz na dveře, až vyděšeně uskočila.
„Victore pust mě ven! Nech mě jít za nimi, prosím.“
„Sbal se! Jedeme domů.“

Nevěděla, co dělat. Nemohla dopustit, aby Maikke zase odjela a už vůbec ne po tom, co teď slyšela. Nechtěla a ani neměla čas přemýšlet nad tím, jak dlouho to trvá, hlavní bylo, že je její sestra v nebezpečí a zřejmě i v zajetí násilí, které na ní vyvíjel její manžel. Rozběhla se do recepce a napsala Maikke nový vzkaz.

"Sestřičko, tolik jsem si přála se s tebou setkat, ale znovu se mi to nepodařilo. Nechtě jsem na chodbě vyslechla váš vzrušený rozhovor. Mám o tebe velký strach, ale nevím, co dělat. Zkus mi pomoci, budu čekat na tvůj vzkaz nebo návštěvu. Nenechám tě znovu odjet. Desirae."

S tímto vzkazem zamířila k mladíkovi, se kterým už dnes měla tu čest. Doufala, že se jí podaří domluvit to, co měla v úmyslu.
"Dobrý den. Chtěla bych tento vzkaz doručit mojí sestře. Jmenuje se Maikke Renardová a bydlí v pokoji číslo 317. Je to ale soukromá zpráva, takže jen do vlastních rukou. Hlavně si nepřeji, aby se dostala do rukou jejímu muži, pokud by se to dalo zařídit."
Recepční se na ni podíval chápavým pohledem. Z toho pohledu se jí zdálo, že moc dobře rozumí a ví víc, než si myslela.
"Pokusím se paní, ale nevím, jestli to bude možné."
Desirae přikývla. "I tak děkuji, alespoň za snahu."
Návrat nahoru Goto down
Nicol
Admin
Admin
Nicol

Female

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyFri Sep 26, 2008 3:14 pm

V okamžiku, kdy z ní slezl, si ji ještě jednou pozorně prohlédl. Sledoval její zavřené oči, odvrácenou tvář, vlasy padající jí do obličeje, její nahotu i ten roztržený ret a chvějící se bradu. Cítil se plný sil. Znovu si dokázal, kdo je tady pánem. Znovu zkrotil její vzpurnost. Teď ležela na zemi, stočená do klubíčka. Vstal a přešel k telefonu, aby objednal večeři. Docela mu po tom všem vyhládlo.
„Vstaň a obleč se!“ přikázal jí a odešel do koupelny i s klíčem ode dveří. Ještě okamžik zůstala nehybně ležet. Po tvářích jí stékaly slzy. Všude na sobě cítila jeho lačné doteky. Jeho kolínská snad pronikla do každičkého póru jejího těla. Toužila po tom sedřít si kůži z těla. S chvějícími se prsty si zapnula poslední knoflík halenky a svázala vlasy. Pak se ozvalo tiché klepání.
„Pokojová služba.“ Představil se povědomý mužský hlas za dveřmi, jež se vzápětí otevřely.
„Madam Renardová.“ Pozdravil Maikke stojící u jednoho z křesel u okna. Pomalu k němu otočila svou tvář. Letmo se usmála. Byl to ten mladík z recepce.
„Madam Renardová?“ Poplašeně zakroutila hlavou. Ne, jen nemluv! Přikývl. Přešel ke stolu a začal servírovat. Očima přitom rychle přeletěl místnost a když si uvědomil, že se z vedlejšího pokoje ozývá proud tekoucí vody, přistoupil k Maikke blíž a vtiskl jí do rukou malý lísteček. Opět přikývl. Rychle papírek rozevřela. Málem se jí zastavilo srdce. Byl od sestry! Těžce dopadla do křesla a přes clonu slz četla stále a stále dokola tatáž slova.
„Měla byste odpovědět.“ Zašeptal a vrátil ji tím do reality. Tužka? Kde jen… Zoufale se rozhlížela kolem sebe. Byla zmatená. Bylo mu jí líto. Z kapsy u saka vytáhl své pero a položil jej na stůl. Okamžitě začala psát. Ruka se jí chvěla a písmena na druhé straně lístku přibývala pomalu.
„Drahá, víš, že poštu vyřídím ráno.“ Zaslechla nad sebou ten medový tón a skousla rozervaný ret.
„Ukaž…“ Vytrhl jí Desiraein vzkaz z rukou.
„Najez se, nebo ti to vystydne.“ Usmíval se, ale věděla, co přijde, sotva se za recepčním zavřou dveře.
„Myslím, že tohle je všechno.“ Kývl na něj.
„Příště dávejte veškeré vzkazy mně. Manželku jimi nezatěžujte.“ Stoupl si za Maikke a položil ji ruce na ramena.
Návrat nahoru Goto down
Trix
Objevitel písmenek
Objevitel písmenek
Trix

Female
Poeet p?íspivku : 38
Záliby : Čtení, psaní, pesan...

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptySun Sep 28, 2008 11:43 am

„To snad nemyslíte vážně!“ křikla Joséphine rozlíceně na muže, sedícího v nádražní pokladně a divoce se po něm podívala.
„Je mi líto, madam, ale během opravy viaduktu nad Grand Martrem je železniční doprava omezena,“ snažil se jí už po několikáté vysvětlit a podle tónu jeho hlasu, už jí měl plné zuby.
„A mohl byste mi laskavě poradit, jak se mám z tohohle zapadákova dostat do Paříže, když jediným spojením vždycky byla a je pouze železnice?!“
„Musíte počkat, dokud se viadukt opět neotevře – je mi líto.“
Joséphine vztekle praštila do dřevěného pultíku, popadla tašku se svými věcmi a beze slova opustila nádražní halu.
Rozčileně z kabelky vylovila krabičku cigaret, ale byla prázdná.
„Do hajzlu,“ ujelo jí vzekle a mrštila krabičkou do koše. Pak se vydala na poštu, aby svému bratrovi poslala do Paříže vzkaz, že se opozdí a aby ji o otcově stavu informoval.

Podmračeně vešla do klubu a kritickým okem přehlédla přítomné hosty – v tuhle dobu sem příliš nechodila, bylo to tu na její poměry až moc nóbl. Se seběvědomým úsměvem došla až k baru a usadila se na jednu ze stoliček a mlčky čekala, až si jí barman všimne.
„Fifi, to je překvapení – málem jsem tě nepoznal,“ zazubil se na ni Brad, zatímco do několika naleštěných sklenic rozléval namíchaný koktejl. „Vypadáš dobře...tak nějak jinak.“
„Díky, měla jsem namířeno do velkého města, tak jsem se dala trochu do gala,“ oplatila mu Joséphine úsměv a upravila si pečlivě vyčesaný drdol. „Jenomže nádraží je mimo provoz, takže pojedu leda tak do prčic.“
„No jo, opravuje se viadukt, už měsíc o tom všude píšou. Do Paříže se dostaneš leda autem.“
„Hele Brade, co takhle mi přihrát jednu ohnivou vodu...“
„Je poledne, Fifi, můžu ti nabídnout leda koktejl nebo kávu, hm?“
„Bojíš se, že bych vyváděla a zkazila tvému podniku reputaci?“ zakřenila se Joséphine, nicméně přijala nabízenou kávu a zatímco Brad odnášel pestrobarevné koktejly společnosti u jednoho ze stolů, zaujatě si prohlížela místo, jehož noční tvář byla tak dokonale odlišná od té denní, až se tajil dech.
Návrat nahoru Goto down
Ragnarok
Redaktor veterán
Redaktor veterán
Ragnarok

Male
Poeet p?íspivku : 203
Zaměstnání : Nezákonné.
Registration date : 31. 08. 08

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptySun Sep 28, 2008 12:29 pm

Vincent vstoupil do poloprázdný jídelny, kejvnul na pozdrav směrem ke slečnám. Konek konců obě tak nějak znal, jenom si nemoh vzpomenout odkud. Našel si pěkný místečko v koutě a hned ho zasednul. Poručil si k snídani míchaný vajíčka, dvě topinky a kafe, na probuzení. "Parodie na jídlo" blesklo mu hlavou, když se podíval na to co měl na talíři. Ale sníst se to dalo a na to že v tom nebylo maso, mu kupodivu chutnalo.
Nacpal se vajíčkama, schroupal obě topinky a hodil do sebe kafe. Když platil dokonce nechal pár dronbáků navíc, což u něj nebylo zrovna běžný. Při odchodu ještě jednou kejvnul na slečny, ale to už po kapsách lovil cigarety a zapalovač. Zapálil si ale až venku, klidnym pomalym krokem vyrazil domů, pro psa a potom na pláž...
Návrat nahoru Goto down
Enamorandos
Admin
Admin
Enamorandos

Female

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptySun Sep 28, 2008 12:39 pm

Bylo ráno a Desirae už zase měla zamířeno do hotelu. Protože byl víkend, nemusela mít výčitky, že není v knihovně. Včera večer měla dlouhý rozhovor s matkou a musela se hodně kontrolovat, aby jí všechno to, co ji uvnitř trápilo, nevyklopila. Ale nešlo to, tohle by Céleste nikdy neunesla. Největší potíž jí dalo ji přemluvit, aby ji dnes nechala jít do hotelu samotnou. Musela se uchýlit k několika malým lžím, ale jinak to bohužel nešlo, i když ji to mrzelo.
Vešla do hotelu a potěšilo ji, že za recepcí stojí zase ten stejný mladík. Jiného recepčního tu snad ani neměli, ale co by člověk mohl čekat v tak malém městě. Vystála si kratší frontu a usmála se na něj.
"Dobrý den. Omlouvám se, že zase obtěžuji, ale určitě tušíte, proč jsem přišla." Napjatě se na něj podívala a čekala na odpověď.
"Ano, to samozřejmě vím. Ale mám pro vás špatnou zprávu..."
Desirae mírně ztuhla. "Co se stalo? Nepodařilo se vám ten vzkaz doručit?"
Recepční zakroutil hlavou. "To se mi podařilo, ale potom se to bohužel zvrtlo." Naklonil se k ní přes recepční přepážku a ztišil hlas. "Pan Renard nám do toho vstoupil, takže mi vaše sestra nestihla předat žádnou odpověď." Když viděl, jak se Desirae nešťastně zatvářila, dostal pocit, že je to všechno jeho vina. "Omlouvám se."
Desirae se na něho mírně usmála. "To není vaše vina, udělal jste víc, než bych čekala a jsem vám hrozně moc vděčná." Pak ji něco napadlo. "Poslyšte...jsou teď ve svém pokoji?"
Mladík přikývl. "Ano, před chvílí si nechali doručit snídani. Ale mám pocit, že už zítra plánují odjet zpět do Paříže. Pan Renard nás o tom informoval."
"Bože, to se nesmí stát," vyděsila se Desirae a rychle se rozběhla k výtahům. Za pár chvil už zase stála přede dveřmi jejich pokoje. Několikrát se zhluboka nadechla a potom zaklepala. Za dveřmi se ozvaly tiché kroky a pak se otevřely dveře. Náhle se dívala do tváře muži, kterého si vybavovala jen matně, zato jeho hlas se jí vryl do paměti asi nadosmrti.
"Co si přejete?" zeptal se zdvořile, ale v pozadí vycítila hlubokou nespokojenost s tím, že se ho někdo odvážil vyrušit.
"Dobrý den, přišla jsem za svojí sestrou. Jsem Desirae Gordon."
Návrat nahoru Goto down
Alessandra
Redaktor veterán
Redaktor veterán
Alessandra

Female

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyThu Oct 02, 2008 6:15 pm

"Adriane díky moc za oběd" usmála se a zaplatila za oběd. " vaříš výtečně jen tak dál".
Sledovala ho ještě chvilku " No nic Simby musím běžet květinářství se samo neotevře a květiny samy nezalejí, měj se hezky a třeba se večer stavím do klubu, když bude nálada" zasmála se a zvedla se " ahoj" kývla na ni a vyrazila ven, po cestě ještě zamávala Adrianovi a pak vyšla ven. "Ještě zaběhnu do hotelu jestli nechtějí do pokojů čerstvé květiny" naadlo ji a vydala se tím směrem.
Návrat nahoru Goto down
Enamorandos
Admin
Admin
Enamorandos

Female

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyFri Oct 03, 2008 12:20 pm

Změřil si ji znechuceným pohledem. Mohl tušit, že se tu dřív nebo později objeví, ale doufal, že v té době budou již s Maikke dávno na cestě do Paříže.
„Desirae…“ zopakoval si tiše pro sebe a nepatrně přivřel dveře, přičemž zastoupil ten úzký pruh, kterým by mohla pohlédnout dovnitř.
„Je mi líto, ale vaše sestra ještě spí a nerad bych ji budil.“ Pokusil se o příjemný a nenucený úsměv, ale v jeho podání bylo vždy něco falešného.
S takovou odpovědí ve svém plánu nepočítala. Předpokládala, že Maikke hned vyběhne, přivítá ji a pak si budou moct všechno vyříkat.
"Ještě spí?" zeptala se nechápavě, jakoby neslyšela. Pak si uvědomila, že je přece jen ještě docela brzy ráno a tak vlastně není divu.
"Dobře, tak... Co kdybychom si promluvili my dva a já bych počkala, až se vzbudí."
"Včera byl trošku náročnější večer." odpověděl s úsměvem. Tentokrát ovšem pravým. Při vzpomínce na to, co se stalo, byl naprosto spokojený. "Promluvit? O čem byste si přála mluvit? Obávám se, že na povídání nebude příliš mnoho času. Chystáme se odcestovat zpět do Paříže." Při těch slovech se dotkl dveří a pohrával si s myšlenkou, jak je své švagrové zavře před nosem.
"Odcestovat? Ale...vždyť jste teprve před pár dny přijeli. Ani jsme se s Maikke neviděly, maminka se jí nemůže dočkat. Proč chcete zase odjet do Paříže?" Dívala se na něj mírně vyděšeně, i když si předtím slíbila, že veškeré pocity bude před tímto mužem skrývat. Ten poděšený výraz v jejích očích se mu líbil. Na tváři se mu mihl spokojený úsměv. Ale oči Maikke nemohlo nic předčit. Už proto si tehdy vybral ji a ne její sestru.
"Bohužel mám práci, která mi nedovoluje zůstávat na jednom místě příliš dlouho. Toto má žena," na slovo dal silný majetnický tón, "zcela respektuje." Teď už jeho hlas nezněl tak mile, ale i přesto byl tichý. Za žádnou cenu nechtěl Maikke vzbudit.
Nevěděla, co dělat. Měla mu snad přímo na rovinu říct, že slyšela, jak na její sestru křičí a bije ji? Nebo mu to snad měla nějak naznačit? Za žádnou cenu ale nemohla dopustit, aby odjeli.
"To si nemyslím. Chtěla jsem sestru navštívit už včera, ale z doslechu jsem odvodila, že právě nemáte na návštěvu myšlenky. Ale nezdálo se mi, že by se s vámi Maikke chtěla vrátit do Paříže," řekla a dívala se mu přitom přímo do očí. "Je ta práce tak důležitá, že nemůžete zůstata alespoň pár dní?"
"Z doslechu?" Nepatrně znejistěl. Myslel si, že když co nejdřív odjedou..., ale teď před ním stála ona. Nemyslel si, že by mu mohla nějak škodit, už kvůli jejímu otci, ale nejspíš se mýlil. Vyhrožovala mu snad? Co vlastně věděla? Měl to brát jako vyhlášení války? Holčičko, tohle se pokusila udělat i tvá sestra... Mrknul směrem k posteli, na které ležela schoulená Maikke.
"To se nehodí rozebírat na chodbě. Já chci jen jedno - vidět a mluvit se svojí sestrou." Pokusila se nahlédnout do pokoje, ale stál tak, že to absolutně nebylo možné.
"Bydlíme jen tady kousek, Maikke náš domek zná moc dobře. Tak kdy vás můžeme čekat?" Nejlepší bude, jít rovnou na věc, řekla si. Teď jen zbývalo čekat, jak na to zareaguje. Na možnost, že jí zabouchne dveře už byla taky připravená. Chytil ji za bradu. Jemně, ale i přesto tak, že se nemohla vysmeknout.
"Zahráváte si, holčičko." Zavrčel tiše. Dostala trochu strach, ale byla odhodlaná se s ním klidně i poprat uprostřed chodby. Nejvíc by si těď přála, aby se tam objevila nějaká pokojská nebo prostě kdokoliv, ale veškeré okolní prostory zely prázdnotou.
"Chci vidět svoji sestru a udělám pro to všechno. A ihned mě pusťte, nebo tu spustím takovou sirénu, že se všichni hned poběží podívat, co se děje."
"Jen klid." Usmál se a pustil její bradu.
"Myslel jsem, že máte svou sestru ráda a necháte ji alespoň vyspat." Pozvedl obočí a pohladil ji po rameni.
"Včera to přehnala s vínem, nechtěl jsem, abyste ji takhle viděla." Ustoupil nepatrně ode dveří. Alkohol, ano to bylo ono... Všechno to svést na Maikke. V hlavě se mu začal rodit plán jak z celé téhle komedie vyváznout.
Maikke a opilá? Tak tohle byla dost hloupá výmluva. Znala svoji sestru dobře a proto věděla, že by se jakživa alkoholu nedotkla, natož, aby se snad opila. Ale prozatím hrála jeho hru. Když ustoupil stranou, nahlédla do pokoje a spatřila svoji sestru ležet na posteli.
"Maikke," vydechla a rozběhla se k ní.
Návrat nahoru Goto down
Nicol
Admin
Admin
Nicol

Female

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyFri Oct 03, 2008 12:25 pm

Desiare doběhla k posteli a najednou byla její odvaha úplně pryč. O tom, že bude zase se svojí sestrou, snila tak dlouho a teď tomu nemohla uvěřit. Chtěla se jí dotknout, ale nemohla se k tomu odhodlat. Maikke spala a zřejmě neměla vůbec tušení, že Desirae stojí jen kousek od ní. Ruka se jí třásla, ale podařilo se jí položit ji na její rameno. Zlehka s ní zatřásla.
"Maikke,..." po tváři jí stekla slza.
"Maikke, vstávej." Další z jejích snů. Další z mučivých myšlenek, že má svou rodinu zpátky u sebe. Bolestně stáhla víčka a pevně sevřela tenkou deku. Neprobouzela se a Desirae dostala strach, jestli jí snad Victor nedal nějaké prášky na spaní.
"Maikke, sestřičko, probuď se. To jsem já, Desirae." Musela se krotit, aby s ní nezačala třást jako smyslů zbavená. Tohle nebyl sen, opravdu na sobě cítila něčí ruku. Někdo s ní třásl. Pomalu otevřela oči, jakoby snad rychlejším pohybem mohla Desirae zahnat. Nemohla tomu uvěřit. Stála jen kousíček od ní!
"Desirae?" Její hlas zněl tak slabě. Při pohledu na sestru se celá rozechvěla. Padla jí do náruče a stiskla ji tak pevně, jakoby jí už nechtěla nikdy v životě pustit. Desirae se k sestře tiskla stejně pevně a po tvářích jí tekly slzy. Teď nelitovala ničeho, co řekla, udělala nebo riskovala. "Tak ráda tě zase vidím. Nemůžu tomu uvěřit." Když ustoupila z její náruče, padl jí pohled na roztržený ret a modřiny, které měla na nohou i rukách. Zakryla si rukou ústa a vykulila oči. "Můj bože!" Maikke si všimla jejího pohledu a rychle přes sebe přehodila onu tenkou lůžkovinu. Pak natáhla k sestře ruku a pohladila ji po tváři.
"Desirae." Na víc se nezmohla. Byla jako v tranzu. Na zádech však cítila Victorův pohled. Věděla, že je v pokoji. Snažila se zahnat i ty slzy, které se jí draly do očí. Bála se toho, co by mohl udělat.
"Maikke, ale to..." Otočila se na Victora, který stál pořád na stejném místě a tak se soustředil na Maikke, že snad přítomnost Desirae ani nevnímal. Měla chuť se na něj vrhnout a vyškrábat mu oči. Podívala se na Maikke a chytila ji za ruku.
"Pojď, obleč se a půjdeme domů." Maikke na ni zděšeně vytřeštila oči. Pak se otočila na Victora. Jeho sevřený obličej ji varoval. Vykouzlila na tváři úsměv a zadívala se Desirae do očí. Prosím ne. Prosím. Je nebezpečný.
"Já..." začala nejistě. "Nevím, zdali to stihneme. Musíme se vrátit zpátky domů." Při těch slovech by se už nejraději nikdy nenadechla. Včerejší večer však měla ještě v živé paměti. Navíc tu byla Desirae. Být sama, tak snad...
"Ne! Vždyť ty jsi přece doma tady, Maikke. Maminka tě čeká a ... " Dívala se z Victora na Maikke a zase zpátky. Jak dlouho tohle trvá, pomyslela si.
"Nenechám tě odjet. Vždyť jsme se neviděly tolik let, pořád jsme na tebe myslely a doufaly, že se vrátíš. A... A teď jsi konečně tady!" Znovu jí padla kolem krku. Sledoval je a pochopil, že udělal chybu. Nikdy ji neměl pouštět do pokoje. Neuvědomil si, co všechno by mohla vidět a co taky viděla. Teď byla překážkou.
"Drahá, měla bys ještě odpočívat. Víš, že ti to víno včera neudělalo dobře." Pohlédl na ni starostlivě a přešel až k nim, aby ji pečlivě přikryl.
"Victore..." Snažila se jej zadržet. Desirae ještě pevněji stiskla sestru.
"Nemůžu... běž... rychle..." šeptala jí do ucha Maikke. Tak jako tenkrát, když se k sobě tiskly v tom tmavém pokoji s malým špinavým oknem.
"Ale já..." dívala se jí zpříma do očí a zakroutila záporně hlavou. Zároveň ale věděla, že tohle k ničemu nepovede. Trhalo jí srdce, když říkala: "Dobře, nechám tě odpočívat." Viděla, jak se Victorova ústa roztáhla do úsměvu, když to řekla. "Ale slib, že přijdeš. Slib, že nás navštívíš...navštívíte. S tvým manželem už jsme to probírali." Podívala se na něj, aby mu připomněla jejich rozhovor. Pohlédla na něj a ucítila pevné sevření na svém rameni. Neodpověděla, jen se letmo usmála.
"Mám vás ráda." zavolala ještě, když sestřiny záda mizely za dveřmi. Ještě se zastavila a otočila. Vroucně doufala, že svoji sestru nevidí naposledy. Ale potom, co tu za ty dva dny zažila, byla odhodlaná ji hledat kdekoliv.
"My tebe taky, budeme vás čekat." Ještě jednou se podívala na Victora a pak zlehka zavřela dveře od pokoje. Sevření na rameni ještě více zesílilo. Maikke přivřela oči, aby nevykřikla bolestí.
Návrat nahoru Goto down
Ragnarok
Redaktor veterán
Redaktor veterán
Ragnarok

Male

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyMon Oct 06, 2008 2:51 pm

Vincent prošel se psem na vodítku skrz město až k moři, tentokrát nezamířil na pláž, ale na molo, tam psa pustil a rovnou mu směrem k moři hodil klacek co našli cestou. Baron za nim okamžitě vyrazil a ani ne za třicet sekund byl zpátky držíc klacek v tlamě. Byl by i vrtěl ocasem, kdyby ho měl. Vincent si klacek vzal a hodil ho o něco dál, v tom si všimnul že na konci mola stojí nějaká osoba v klobouku a opírá se o zábradlí. Vinc pomalu vykročil k osobě, házíc přitom baronovi klacek pokaždý když ho pes poslušně přines zpátky.
Po chvíli už v osobě celkem jistě rozeznával Johnyho. To už ani Barona nebavilo pořát běhat za stejnym klackem, tak si lehnul a pokusil se s ho trošku upravit tim, že ho rozkousával na třísky.

-"Zdravim," začal vinc nenuceně rozhovor. "Kde se tady bereš, nikdy dřív sem si tě nevšim."
- Johny se otočil a opřel se o zábradlí zády. "Občas si sem chodim pročistit hlavu, dívat se na moře a na nic nemyslet." Kejvnul hlavou směrem k psovi. "Chm, koukám že ti celkem vyrost co?
- "To jo, ta malá bestie roste jako by se to ani nemělo zastavit a sežere toho taky hromadu. Mimochodem, kdy dáme další hru?"
- "Další hru?" Johny se poškrábal zezadu na krku. "To tě vážně baví si vyděláavat pokrem?"
- "Dokut to mě de a tobě ne, tak mě to bude bavit, ale úřady to nebaví. Přišel si srandovní dopis, mam poslední dva tejdny na to abych si našel práci." Vincent vytáhnul z kapsy cigarety, jednu si vytáhnul a připálil si, pak nabídnul i johnymu.
- "Ne díky, mě tyhle nechutnaj. Ale práci povidáš, dřív bych ti asi navrhnul překladiště ale to už bůhví jak dlouho nefunguje. A z toho přístavu co tu bejval, už tu máme jenom molo a tři malinký čluny jak sám vidíš. Nic valnýho mě... ale možná bys moh skusit štěstí ve městě to zas tak daleko neni."
- Vincent zavrtěl halvou ze strany na stranu. "To budu rači zametat chodníky tady u nás než abych lez spátky do města. Ale chci se zkusit stavit v Azylu, v noci se tam potlouká sebranka složená z důznejch hnusů, moh by se jim hodit vyhazovač ať se holky tolik nebojej."
- "No vidiš, to neni blbej nápad. A když už si nakousnul Azyl, jaký to bylo s Fifi? Pozval si jí k sobě, nebo si byl u ní? A tak obecně, povidej."
- Vinc se na ně podíval s nechápavym výrazem.
- "Přece ta černovlasá co si k naám přisedla minule po hře, nevíš? Dyť si jí v podprsence málem ztratil oči."
- "No víš," začal vinc pátrat v paměti. "Popravdě řečeno mam na ten večer tak nějak vokno, ani nevim jak sem se dostal domů."
- "Tak to asi nic nebylo, na ní bys podle mě nezapoměl. No nic, už pudu, mam eště něco jako práci. Takže zatim."
- "Zatim." Vinc na něj mávnul a zamyslel se na téma, co se asi mohlo minulou noc dít. Z přemejšlení ho probral až po několika minutách Baron, kterej si přines novej klacek a kěl zase chuť si hrát...
Návrat nahoru Goto down
Nicol
Admin
Admin
Nicol

Female

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptySat Oct 11, 2008 6:08 pm

Sotva se Maikke vrátila zpět do pokoje, spatřila u postele všechna zavazadla, která s sebou přivezli. Změřila si je pohledem a prosebně na manžela pohlédla.
„Victore, prosím.“
„Ale copak, kočičko?“ Přistoupil k ní a chytil ji za bradu.
„Netěšíš se snad domů?“ Usmál se na ni a neodpustil si ji políbit. Když však nedovolila jeho jazyku proniknout mezi hradbu jejích zubů, potěšeně se zasmál.
“Tak, drahá, půjdeme.“
Ještě před pár okamžiky si přála hotel co nejrychleji opustit, teď prosila boha, aby mezi jeho stěnami mohla setrvat ještě chvíli. To mu však bylo jedno. Byl spokojený, kdykoli jen mohl pozorovat výraz, který se nyní zmocnil její tváře. Těkala očima všude kolem sebe, jakoby jí snad někdo z kolemjdoucích mohl pomoci. Ale kdo by se mu dokázal postavit? Sama to zkoušela už tolikrát... Vždy se jí to však vymstilo.

O hodinu později už seděla ve Victorově nablýskaném BMW a rychlostí pilota formule 1 si to hnali silnicemi vedoucími ke zlaté kleci, v níž trávila posledních pět let svého života. Nemohla se vzdát. Nemohla opustit rodinu. Sebrala všechnu sílu, která v ní zůstala a přivřela oči. V ten moment strhl Victor volant. Auto dostalo smyk. Klouzalo se po navlhlé cestě a nechávalo za sebou tmavé stopy. Po chvíli ucítila silný náraz. Ozvala se ohlušující rána a stroj se zastavil o jeden z mohutných stromů lemujících cestu.
Šťastně pohlédla skrz popraskané sklo. Zastavila ho. Pracně otevřel promáčknuté dveře a vypotácel se ven.
„Sakra! K čertu, vždyť tu byl! Ten zatracený strom tady přece ležel!“ Zmateně se rozhlížel kolem sebe a hledal vyvrácený kmen košatého stromu, který ještě před okamžikem viděl ležet přes cestu. Maikke stále seděla v autě a poprvé se ve Victorově přítomnosti upřímně zasmála. Tak nezapomněla. Stále to ještě dokázala...
Návrat nahoru Goto down
Leia Revan
Objevitel písmenek
Objevitel písmenek
Leia Revan

Female
Poeet p?íspivku : 10
Záliby : čtení, psaní, hraní The sims 2 a pár dalších her...a přátelé! ;-)

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptySun Oct 12, 2008 12:28 am

Blanchette stála nad postelí jednoho ze stálých pacientů a znovu se dívala do jeho papírů, pročítala řádek po řádku. Byl v komatu už velmi dlouho. Vlastně ani netušila proč, ale bylo tomu tak. O to víc ji to nutilo přemýšlet. Jeho rodina ho zatvrzele odmítala odpojit od přístrojů, ačkoli ho už nenavštěvovali tak často, jako zpočátku. Byl to pohledný mladý muž, doktorka ho odhadovala sotva na třicet.
Ve špitálu byl klid, Blanchette vlastně nikdy nezažila větší nával pacientů. V tomhle malém městě většinou nebylo až tak rušno. A tak si musela nechat o obtížných případech, které s takovým zaujetím sledovala v televizi, nechat jen zdát. Připadala si tu zbytečná. Ne, že by si o sobě myslela něco víc, ale toužila po rozruchu, po práci až do noci. Po něčem, co by ji zachránilo před hodinami strávenými v pustém bytě. Protože přesně takhle probíhal každý její večer a každičké ráno se probouzela sama. Netoužila po někom, kdo by tu prázdnotu zaplnil, protože podvědomě věděla, že takového člověka nikdy nenajde. Vše, co chtěla, byl život bez volného času. Takový, kde by padla vysílením na postel, jakmile by se za ní zavřely dveře jejího skromného příbytku, a spala a spala a spala. Stejně nikdy nechodila do klubu Azyl, kde na ni bylo příliš rušno, ani nikam jinam.
Zavřela oči. Dnes měla třicáté narozeniny. Nikdo o tom nejspíš neměl sebemenší ponětí, nebo se přinejmenším nesnažil dát to jakkoli najevo. Samotnou ji překvapilo, že o tom vůbec přemýšlí. Vždyť o to nestojí! Ví, že musí být sama…
Dveře se za ní prudce otevřely. „Doktorko Salvageová!“ ozval se za ní hlas jedné ze sester. „Máme raněné.“
Blanchette vyběhla na chodbu a zamířila k příjmu, kde právě přiváželi muže a ženu. Zřejmě manželský pár, ačkoli muž byl o mnoho starší. Oba byli při vědomí a nezdáli se nijak vážně raněni. Jen rutinní práce. Povzdechla si a vydala se k pacientům.
Nejprve prohlédla muže, který měl podle všeho natržené vazy v noze. Záchranář se nemýlil, skutečně se jeho diagnóza potvrdila. Na výslovnou žádost pacienta se rozhodla ošetřit ho pouze ortézou, jelikož sádra nebyla v tomto případě nutná. Krom toho se jí zdál jen malinko zmatený, ale přisuzovala to šoku z nehody. Otřes mozku ani nic žádná další zranění se neprokázaly.
Dokončila práci a přesunula se k mladé ženě, jež podle všeho prodělala spolu se svým mužem autonehodu. Oznámila jí, že ji musí prohlédnout. Trochu se zdráhala, ale Blanchette ji přesvědčila, že je to nutné. A brzy viděla, co chtěla žena zakrýt. Její tělo bylo samá modřina, ačkoli dokud byla oblečená, nikdo by to nepoznal. Tohle nemohlo být z autonehody. Doktorka si skousla ret a zašila tržnou ránu na rameni ženy a ošetřila její roztržený ret. Teprve pak se konečně otočila k pacientce. Oči jí plály vztekem. Další ukázka toho, jaké jsou lidi bestie.
„Paní Renardová,“ oslovila ji pomalu, „od čeho máte ty modřiny? A nesnažte se tvrdit, že se vám to stalo při dnešní nehodě.“

Naposledy upravil Leia Revan dne Thu Apr 23, 2009 11:21 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
http://www.leiarevan.blog.cz
Enamorandos
Admin
Admin
Enamorandos

Female

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptySun Oct 12, 2008 1:02 pm

Bylo chvíli po poledni a Desirae se chystala na další výpravu do hotelu. Rodinka byla najedená, Adele uložená ke spaní a nádobí uklizené a protože byla neděle, neměla nic jiného na práci. Oblékla si kabát a kolem krku si začala obmotávat šálu. Celeste stála ve dveřích a pozorovala ji smutnýma očima za skly brýlí.
"Brzy budu zpátky, mami a slibuju, že udělám všechno pro to, abych ti přivedla i Maikke." Políbila ji na tvář a vyšla ven. Ofoukl ji chladný zvuk a tak strčila ruce do kapes kabátu a bradu zarazila do šály. Všude okolo byl klid, ale v neděli a v takovém ošklivém počasí se ani nedivila. Klub byl otevřený, ale tipovala by, že je tam stejně mrtvo jako venku. Možná pár místních štamgastů si zašlo na skleničku a pár partiček pokeru. Zadívala se na knihovnu a začala se těšit, až zítra odemkne ty těžké dveře a ucítí tu známou vůni knih. Ale teď měla na práci něco jiného.
Vstoupila do hotelu a už z dálky se usmála na známou tvář stojící za pultíkem. Trochu ji udivilo, že recepční jí dnes úsměv neoplatil.
"Ahoj, jak to dnes vypadá? Jsou nahoře?"
"Mám pro vás špatné zprávy, hodně špatné," zakroutil hlavou.
"Co se stalo?" vyděsila se a začala si nervózně mnout studené prsty na rukou.
"Vaše sestra s manželem se včera odhlásili a opustili hotel. Pravděpodobně i město."
Desirae celá ztuhla a z obličeje se jí vypařila veškeré barva. "To...to není možné. Maikke by mi dala vědět, určitě. Možná...možná se jen přestěhovali do jiného hotelu nebo..."
"To si nemyslím, slečno. Víte přece, že... Asi neměla na vybranou."
Ano, pochopila, na co narážel. "Díky," řekla, jako smyslů zbavená, a vypotácela se na ulici. Recepční se za ní chtěl vydat, protože vypadala na omdlení, ale pak si uvědomil, že nemůže opustit své místo a tak alespoň doufal, že to rozchodí. Desirae se nedívala napravo ani nalevo a vyrazila směrem k pláži. Posadila se do mokrého písku, zadívala na moře a začala přemýšlet, co bude dělat.
Návrat nahoru Goto down
Trix
Objevitel písmenek
Objevitel písmenek
Trix

Female
Poeet p?íspivku : 38
Záliby : Čtení, psaní, pesan...

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptySun Oct 12, 2008 8:31 pm

„Fifi, měla bys jít domů...dneska už máš dost,“ zopakoval Brad stejnou větu, jako už několikrát před tím a naklonil se k Joséphine přes bar.
„Jsem v pohodě...jasný?“ zamračila se na něj Joséphine a neelegantním způsobem si vyklopila do krku zbytek brandy. „Barmane! Další!“ křikla Bradovi do obličeje a vzápětí se od srdce zasmála jeho překvapenému výrazu. Několik hostů se po ní otočilo.
„Už ti nenaleju,“ zavrtěl Brad nekompromisně hlavou a hmátl po Joséphinině skleničce, ta ji však pohotově stáhla zpátky, takže hmátl do prázdna. „Dej mi tu sklenici, Fifi, a koukej se jít domů vyspat – zavolám ti taxíka.“
„Neblázni...nemůžu jít spát, musím pracovat. Každá promarněná noc znamená nezaplacené účty, víš, kocourku.“
„Fajn, dělej si co chceš...,“ rezignoval Brad a znovu se pokusil uzmout Fifi ohmatanou sklenici – už ji držel, když Joséphinina ruka pohotově vyletěla a stiskla jeho paži.
Joséphin se náhle zatmělo před očima a pomalu cítila, jakoby se i s celým klubem propadala do jakési mlhy. Všechno okolo ztrácelo ostrost a rozplývalo se v podivných šmouhách – jediného Brada viděla ostře a naprosto jasně. Otáčel se právě po láhvi ginu, vystavené v polici za sebou, aby splnil přání muže v šedivé mikině, který si právě sedal na jednu z barových stoliček. Když byl Brad zády, muž se náhle vyhoupl přes bar a rychlostí blesku sebral z podpultu naditou „kasírku“a shoval ji pod mikinu. Právě v ten okamžik se Brad otočil a s uctivým usměvem mu podával jeho pití...
Náhle přišla Joséphine k sobě, dlaní stále tiskla Bradovu ruku a zírala do jeho vyděšeného obličeje.
„Fifi, co tě to popadlo?“ vydechl překvapeně barman a třel si zarudlé otlaky od jejích prstů. „Tu skleničku si klidně nech, je tvoje.“
„Né, počkej...Brede...já jsem asi právě viděla...“ koktala Joséphine zmateně, ale v tom se zarazila. Kolem ní právě procházel muž v šedivé mikině, sedal si vedle ní a objednával si gin.
Návrat nahoru Goto down
Alessandra
Redaktor veterán
Redaktor veterán
Alessandra

Female

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyMon Oct 13, 2008 8:52 pm

Po vydařeném obchodu s hotelem odkud zrovna odcházela manželská dvojice, která jí přišla až nápadně povědomá, se sebrala a hned začala zařizovat vše potřebné pro to aby květiny mohla odnést do hotelu
"tak slečny vstáváme!" vešla do květinářství a zavřela za sebou dveře
"je to potřeba půjdete do hotelu tak šup ať jste nádherné" zasmála se a lehce prošla kolem regálů a lehce se dotýkala povadlých květin které rázem opět ožívaly a stahovaly se do ne plně rozinutých květů
"tak s emi to líbí holky, do vozíku s vámi a do hotelu" povídala si s květinami a postupně je nakládala do vozíčku s ekterým se nakonec odebrala do hotelu kde je naaranžovala do jídelny a na chodby
"Díky a nashle" převzala od recepčního vydělanou sumu a odnesla si ji rychle domů.

"jdeš ještě někam děvče?" ozvala se Matylda

"Asi se půjdu podívat do klubu, třeba tam potkám nějaké nové známé" usmála se Alexis nevinně a jde se převlíct, venku už se zchladilo tak neche riskovat že by nastydla. Dala si úzké černé džínové kalhoty, hodila přes ně poloprůhlednou sukni nahoru si dala černé tričko s rudou růží a doplnila to do pasu dlouhou bundičkou

"to už jdeš?? vždyť se eště ani nesetmělo" dívala se na ni Matylda

"chci se ještě projít a zkontrolovat květiny v květinářství" usmála se a ohnula se aby si nazula kozačky
"vrátím se až později tak na mě nečekej" zamávala a vyrazila k pláži.
Návrat nahoru Goto down
Ragnarok
Redaktor veterán
Redaktor veterán
Ragnarok

Male

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyMon Oct 13, 2008 10:20 pm

Johny si to štrádoval do svého pokoje v hotelu, jako obvykle nevnímajíc okolí.
Jen, když se chystal projít vchodovými dveřmi vytrhlo ho z jeho světa zahoukání sirény. Ohlídnul se sice za tim co se to tu "zase" děje, ale jenom se podíval za odjíždějící sanitkou a vrátil se ke svojí cestě.
Muž na recepci dnes vypadal nějak zakřiknutě, jako by mu snad někdo umřel, každopádně nic do čeho by Johnymu něco bylo. Mávnul na něj aby mu připravil klíčky od pokoje a pomalu se došoupal až k recepci.
- "Vzkazy, nebo pošta?"
- "Nic pane, budete si přát přinést něco na pokoj?"
- "Nezdržim se." Vzal si klíče, plácnul na stůl hrstičku mincí a vydal se do svého pokoje.
- "Děkuji pane, kdybyste si cokoli přál, stačí zavolat." Zavolal za ním recepční.
Johny dorazil do svého pokoje, cestou potkal několik lidí z perzonálu co si, dokut si ho nevšimli poměrně nahlas vykládali o "té podivné dvojici zbohatlíků co dneska odjeli" ale nevěnoval tomu pozornost, drby ho nikdy moc nezajímali.
Prošel se po svém pokoji směrem do ložnice. Tam vedle postele z nočního stolku vyndal poměrně velký kufřík, otočil se a dal se na odchod. Udělal jen dva kroky když se náhle zarazil a podíval na pravo od sebe.
Ten obraz... každý pohled na něj byl jako další dýka v srdci, ale přezto ho nedokázal sundat a vždy když šel okolo musel se podívat. Kufřík odložil na zem a šel blíž k obrazu, do očí se mu hnaly slzy, ale nedokázal od ní odtrhnout pohled. Několik nekonečných minut jen tak bezhybně stál a prohlížel si tvář kterou tak dobře znal. Až pak se mu podařilo zapřít a odvrátit zrak. Utřel si zbytky slz a mokré tváře, vzal kufřík a spěšným krokem odešel.

Na recepci se nezdržel, s kloboukem staženým do obličeje položil na pult klíče a několik mincí, bezeslova se otočil a odešel.

Jakmile byl zase na čerstvém vzduchu hlava se mu pročistila, začal se uklidňovat a jeho chůze zpomalovat. Když procházel kolem nemocnice opět ho vytrhla s klidu siréna. Zastavil se a čekal až pacienti budou v nemocnici, aby nepřekážel kdyby se jednalo o něco vážného.
První vystoupil postarší muž s dost vyděšeným a zaraženým výrazem, jak se říká "jako by viděl ducha". Trochu pokulhával, ale jinak se nezdál být zvlášť zraněný.
Za ním vyvedli o mnoho mladší ženu, podle odhadu dost možná dceru. Johny se při pohledu na její tvář zarazil, sice byla většina obličeje zakryta vlasy ale ta podoba...
- "Ne, to je blbost," řekl si pro sebe a zavrtěl hlavou "to ten obraz, určitě se mi to jenom zdálo."
Když už žádní další ranění nebyly v dohledu vrátil se Johny ke své cestě do tetovacího salonu...
Návrat nahoru Goto down
Alessandra
Redaktor veterán
Redaktor veterán
Alessandra

Female

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyMon Oct 13, 2008 10:43 pm

Došla na kraj pláže a po jejím méně písčitém okraji vyrazila směr molo. Po cestě si pobrukovala nějakou písničku, sama něvědla co to je za melodii. Jak se blížila uviděla někoho na mole. Stál tam zase ten muž, Vincent. Všimla si i běhajícího psa. Toho krásného zvířete které už párkrát viděla proběhnout kolem květinářství. Přemýšlela jestli jít dál nebo to někam zatočit, ale zvědavost ji nedala, chtěla ho vidět na světle tehdy ho potkala v noci o se nepočítalo. Odhodlaným krokem se vydala dál dokud nedošla na konec mola. Od dvojice která si hrála aport ji dělilo jen dlouhé molo. V prvním okamžiku zaváhala ale její tělo jakoby to nepostřehlo a pomalým krokem vyrazila k Vincentovi a jeho psovi
Návrat nahoru Goto down
Ragnarok
Redaktor veterán
Redaktor veterán
Ragnarok

Male

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyMon Oct 13, 2008 11:19 pm

Baron se, jako už snad tisíkrát, rozeběhl za klackem. Cestou zpátky mu ale padla do oka jiná, než páníčkova postava. Nějaká mladší žena se k nim pomalu přibližovala. Baronovi se naježila srst na krku, pustil klacek a zatím pomalu vyrazil proti přibližující se postavě. Vincent se otočil směrem kam pes mířil a když si všimnul přibližující se ženy, písknul na nevnímajícího psa.
- "BARONE!" Pes se zarazil, otočil směr a přiběhnul k páníčkovi, ten mu připnul vodítko a přidělal ho k "zábradlí" na okraji mola. "Čekej," pronesl ještě směrem k psovi a vydal se vstříc přicházející slečně.
- "Neni dobrej nápad se blížit k volně puštěnýmu psovi slečno." Prohodil, když byla dost daleko na to aby ho slyšela...
Návrat nahoru Goto down
Alessandra
Redaktor veterán
Redaktor veterán
Alessandra

Female

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyMon Oct 13, 2008 11:28 pm

"Já.... nečekala jsem že by....." nejdříve pípla " ale molo není jen vaše měl by jste vědět že pes který je útočný by z vodítka neměl hlavně v prostorech kde se mohou vyskytovat další osoby" řekla po chvíli pevně a zvedla vzdorovitě bradu. Přece se ebude nechávat poučovat někým takovým jako je zrovna on. Hlavně když na ni promluvil tak jak promluvil. Nesnášela tyhle lidi a on ji přesto nečím přitahoval, chtěla ho poznat. Byl něčím zajímavý a odlišný. Zajímalo ji proč nosí ten dlouhý plášť a proč se tak obléká, proč je jeho pes takový na pohled hravý apřitom bojovný. Co způsobilo tu jizvu na jeho obličeji které si všimla až teď když přišla blíž. Stála od něj jen kousek a pak se podívala na psa.
*Baron, zajímavé jméno* napadlo ji a uvažovala jestli by si psa nějako získala. Ale nic ji nanapadlo.
Návrat nahoru Goto down
Ragnarok
Redaktor veterán
Redaktor veterán
Ragnarok

Male

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 EmptyMon Oct 13, 2008 11:44 pm

Vincent pokrčil rameny, měl svůj názor ale pochyboval o tom že by ho mohla přijmout. Připadala mu jako další z těch, co spolkla všechnu moudrost. Co nikdy neudělá nic špatně a za všechny její chyby můžou ostatní.
- "Fajn" procedil polohlasem mezi zubama. Otočil se na patě a udělal dva kroky k Baronovi.
- "Pes potřebuje pohyb a když vás tady tolik ohrožuje, pudeme za město." Přidal nahlas a začal odvazovat vodítko od zábradlí.

Krátce se zapřemšejšlel nad tím, co by tak mohli potkat na louce a pak si šeptem pro sebe řekl: "myši, ty aspoň vědí, že když viděj dravce, maj se schovat a ne k němu lízt."
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

Příběh - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Příběh   Příběh - Stránka 3 Empty

Návrat nahoru Goto down

Příběh
Strana 3 z 4Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
World of Stories :: Společná tvorba :: Svět beze jména-
Přejdi na: